Economia

Catalunya espera rebre 2.742 milions dels fons europeus Next Generation

Vilarroya demana el suport a tots els partits del Parlament per “aconseguir la màxima absorció dels fons” al territori

La Generalitat reclama participar en la governança de les subvencions i lamenta “l’excés de centralisme” estatal

Catalunya espera rebre aquest 2022 2.742 milions d’euros dels recursos provinents dels fons europeus Next Generation, en els vessants REACT-UE i MRR, segons ha explicat aquest dimecres la secretària d’Afers Econòmics i Fons Europeus de la Generalitat, Matilde Villarroya.

Ho ha dit en una compareixença a la Comissió d’Economia i Hisenda del Parlament, on ha demanat el suport de tots els partits per “aconseguir la màxima absorció dels fons” per a Catalunya.

Segons ha explicat, la Generalitat gestionarà aquest any 614,8 milions dels fons REACT-UE (352,6 dels FEDER i 263,1 del Fons Social Europeu), 1.527 del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) i 600 addicionals de les diferents conferències sectorials que tinguin lloc durant aquest exercici.

Entre els projectes dels MRR destaquen, per exemple, els 386,7 milions en rehabilitació i agenda urbana; el pla de xoc per vetllar i reforçar les polítiques d’inclusió (246,1 milions); la modernització i digitalització del sistema educatiu, inclosa l’educació inicial de 0 a 3 anys (123,9 milions), o el programa per a noves polítiques púbiques per a un mercat de treball dinàmic, resilient i inclusiu (100,6 milions).

La secretària d’Afers Econòmics i Fons Europeus ha recordat que tots aquests recursos s’emmarquen en el paquet de 750.000 milions d’euros addicionals, coneguts com a Next Generation, que la UE ha posat a disposició dels estats membres per fer front als efectes de la pandèmia, dels quals l’estat espanyol opta a 140.000 milions (69.528 en transferències).

Villarroya ha reclamat a l’Estat la “cogovernança” d’aquests recursos i ha lamentat “l’excés de centralisme” de l’executiu encapçalat per Pedro Sánchez. Al seu parer, el paper que l’Estat destina a les Comunitats Autònomes és el de “meres executores”.

La secretària d’Afers Econòmics i Fons Europeus ha considerat que aquesta política “dilueix” Catalunya “com a territori” i “pot arribar a limitar” la competitivitat i “dificultar” l’accés als fons a la petita i mitjana empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA