Economia

Premium PSU dissenya un carregador sense fils per al vehicle elèctric

L’empresa vol llençar al mercat una bateria que incorpora un sistema inductiu de càrrega sense cables que permet proveir d’energia un vehicle estacionat o mentre circula

L’empresa catalana Premium PSU dedicada a la fabricació de sistemes de conversió d’energia, està desenvolupant un prototip de carregador sense fils per a vehicles elèctrics estacionats i en moviment. La tecnologia utilitza un sistema inductiu de càrrega que mitjançant unes bobines permet proveir d’energia als vehicles automàticament quan estan aparcats o mentre circulen sense la necessitat d’una connexió física. El producte té un disseny similar al d’una estora i pot aplicar-se en pàrquings, centres de logística o en carreteres.

Premium PSU ha comptat amb el suport del Servei d’Innovació Estratègica d’ACCIÓ. Segons el CEO de Premium PSU, Jordi Gazo, “el nostre objectiu és facilitar la usabilitat de la recàrrega sense haver de fer servir el cable”. En aquest sentit, Gazo afegeix que “el sistema wireless redueix l’impacte dels punts de càrrega, estalvia costos i disminueix l’ús excessiu de materials, ja que no es necessita cablejat per carregar o impulsar un vehicle”.

La tecnologia es pot aplicar en diferents mitjans de transport com automòbils, camions, robots autònoms, tramvies o trens lleugers. En el cas dels tramvies, Gazo explica que “el sistema d’inducció es podria introduir a les estacions, on ja es disposa de sistemes elèctrics, per aprofitar les pauses dels trens per carregar el motor i així eliminar tota la infraestructura de cablejat”. Pel que fa als vehicles, “la nostra estratègia és comercialitzar primer el carregador per a l’àmbit privat, com en comunitats de veïns o pàrquings, tot i que també estem investigant el camp de la càrrega dinàmica, que és la que permet proveir un vehicle quan està circulant per un carrer intel·ligent de càrrega”. Gazo afegeix que “actualment existeixen dificultats per disposar de punts de càrrega de vehicles i a vegades costen de trobar”, és per això que la companyia estudia aplicar els sistemes de connexió sense fils en semàfors, cruïlles, rotondes o peatges per facilitar l’accés als punts de la mateixa manera que s’aprofiten els temps d’espera o parada.

Els carregadors, que conformen una nova línia de negoci per a Premium PSU, es desenvoluparan i fabricaran des de la planta que l’empresa té a l’Hospitalet de Llobregat. Per impulsar aquesta nova tecnologia, la companyia ja ha contractat tres enginyers i una persona pel departament comercial, i enguany té previst incorporar 6 treballadors més. El producte s’estima que es comercialitzi el 2024, tot i que el 2023 ja tindrà disponibles els primers demostradors.

Tot i això, enguany la companyia farà la primera incursió en l’ecosistema de carregadors per a vehicles elèctrics mitjançant una nova marca, anomenada Floox, que produirà i instal·larà estacions de càrrega a pàrquings privats i a la via pública. “Aquest és un molt bon precedent per després impulsar els carregadors sense fils”, afirma Gazo.

Premium PSU, amb la seva introducció en el mercat dels carregadors elèctrics sense cables, preveu doblar la facturació l’any 2024, superant els 30 milions d’euros en vendes. Fundada el 1981, compta amb una plantilla de més d’un centenar de treballadors i ha treballat amb clients d’escala nacional i internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA