Economia

La inversió en ‘start-ups’ de salut bat rècord

L’any 2021 s’hi van invertir 238 milions, un 5,3% més que l’exercici anterior

El capital de risc, amb un 79% del total, continua sent la principal font de finançament

La inversió en start-ups o empreses emergents de salut a Catalunya va batre un nou rècord l’any 2021. Si el primer any de la pandèmia, la inversió ja va ser alta, de 226 milions d’euros, l’any passat la xifra va pujar un 5,3%, fins a arribar als 238 milions d’euros,.

Aquesta és una de les principals conclusions de l’Informe de la BioRegió de Catalunya corresponent al 2021, que es va presentar ahir i que impulsen BioCat, CataloniaBio & HealthTech i Acció.

El capital de risc continua sent, de molt, la major font de finançament de les empreses emergents de salut catalanes. Fins al punt que el 2021 va aportar 187,4 milions d’euros del total, un 79% del capital aixecat. De fet, el volum de recursos aportat el 2021 pel capital de risc és ja el triple que en relació amb el 2019.

Quant al tipus de companyia en què s’ha invertit, aquest any hi ha hagut un canvi de tendència. Si l’any 2020 les biotecnològiques catalanes van ser les grans receptores d’inversió, amb 147 milions sobre un total de 226 milions, el 2021 el primer lloc el van ocupar les medtech, és a dir, les companyies de tecnologies mèdiques. Aquesta tipologia d’empreses emergents van captar 104 milions el 2021, seguides de les biotech, amb 66 milions, i de les companyies de digital health, això és, de salut digital, amb 63 milions.

Així doncs, la inversió en biotech va passar dels 147 als 66 milions, mentre que les medtech van escalar des dels 43 als 104 milions, i les de salut digital ho van fer des dels 34 milions captats el 2020 als 63 de l’any passat.

El creixement en el volum d’inversió es justifica per dues grans operacions de capital de risc: els 41 milions captats per Impress –en el que va suposar la ronda d’inversió més alta en el sector a Catalunya– i els 25 milions de Corus Dental, totes dues empreses de salut dental.

LA XIFRA

238
milions
d’euros es van invertir l’any passat en ‘start-ups’ de salut a Catalunya, amb l’impuls del capital de risc.

“Una nova ‘start-up’ a la setmana”

El conseller delegat de Biocat, Robert Fabregat, va destacar en la presentació de l’informe que el 2021 ha estat un any “excepcional”, perquè l’ecosistema d’empreses emergents de salut a Catalunya va continuar creixent malgrat la pandèmia. “Seguim amb el creixement que ja anàvem identificant els anys anteriors, d’una nova start-up per setmana, que suposa entre 50 i 55 start-ups a l’any”, va subratllar Fabregat.

El conseller delegat de Biocat va reconèixer que han passat “uns anys complicats”, però va remarcar que el sector “n’ha sortit reforçat” i que continua augmentant el sostre d’inversió.

Pel que fa a les perspectiva de cara al 2022, va evitar aventurar si pot haver-hi de nou rècord d’inversió, ja que tot dependrà de les rondes d’inversió que es tanquin a partir d’ara.

A la presentació presencial de l’informe hi van assistir més de 200 professionals del sector i el president de la Generalitat via streaming.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona