Economia

Una setantena de tractors, a Girona

Denuncien immobilisme per garantir la supervivència del sector

La pagesia diu “prou” i una setantena de tractors van respondre ahir a la crida a la mobilització feta per Unió de Pagesos (UP) a Girona. Les columnes de tractors provinents de l’Alt i el Baix Empordà, el Pla de l’Estany, la Selva i la Garrotxa van confluir a la seu de la Generalitat a Girona per denunciar l’immobilisme de la Generalitat i l’Estat per aplicar mesures efectives que garanteixin la supervivència del sector. A més, acusen les grans distribuïdores d’enriquir-se mentre els productors reben preus baixos. “Els costos de producció cada vegada són més elevats i sembla que ho hagi de resoldre l’esperit sant”, va criticar el coordinador nacional del sindicat, Joan Caball. La d’ahir és la primera de tres mobilitzacions que s’han fet arreu de Catalunya. Les pròximes seran el dia 15 davant del ministeri i la tercera, el 26 davant de les grans superfícies.

La llista de reivindicacions és llarga perquè UP lamenta que també ho és la llista de greuges que comprometen la supervivència del sector: “La situació s’ha vist agreujada per la crisi de costos, el gasoil ha pujat un 120%; el pinso, un 40%, i els fertilitzants, també. No saps quins costos pagaràs cada setmana, però veiem que no hi ha cap mesura i sembla que ho hagi de resoldre l’esperit sant.” Una altra de les reivindicacions afecta la llei de caça i la compensació “íntegra” dels danys causats per la fauna salvatge al camp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA