Economia

Clam per recuperar la llei catalana que regula els lloguers

Centenars de persones omplen la plaça de Sant Jaume com a protesta per l’anul·lació de la norma per part del TC

La plaça de Sant Jaume de Barcelona es va omplir ahir a la tarda amb una protesta ciutadana contra la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que anul·la la llei catalana que regula els lloguers. Convocats pel Sindicat de Llogateres, i amb l’adhesió de nombroses entitats com Òmnium Cultural, l’ANC, el Moviment per l’Habitatge, PAH, la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social, i sindicats com ara IAC, la Intersindical-CSC i la CGT, els centenars de manifestants van fer una crida a la desobediència i a reprendre els esforços per recuperar una norma que posi fre a l’especulació immobiliària i als preus disparats del lloguer.

Envoltat de crits com “La regulació no es toca”, “Ho tornarem a fer” i “Força, sindicat”, Enric Aragonès, portaveu del Sindicat de Llogateres, va criticar que “una vegada més, el Constitucional esmena les decisions del Parlament de Catalunya i ho fa trepitjant el dret a l’habitatge”. “No tenim cap dubte –hi va afegir– que el Constitucional actua sempre fent la feina bruta del lobby immobiliari sempre que els nostres drets avancen.”

Sobre la possibilitat d’una nova llei, el portaveu del Sindicat de Llogateres va afirmar que “hi ha diversos fronts oberts, com ara la llei estatal pel dret a l’habitatge”. En aquest sentit, la també portaveu del sindicat Carme Azcarazo va matisar que la llei d’habitatge que s’ha començat a tramitar al Congrés és “insuficient”, però confien que tots els partits “a l’esquerra del PSOE” en millorin el contingut durant els mesos de debat i d’esmenes, perquè sigui “almenys igual de garantista que la catalana”, que ha permès firmar més de 160.000 contractes en condicions.

Els manifestants van expressar fortes crítiques al PP, el partit que va portar la llei al TC, malgrat que la norma havia rebut el suport de més de 4.000 entitats i que, com va explicar Azcarazo en la seva intervenció, la regulació ha fet baixar els preus i s’han firmat “més contractes que mai, contra tots aquells que es van omplir la boca dient que la regulació trauria tots els pisos de l’oferta del lloguer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona