Economia

Les petites benzineres lamenten les “incerteses” per la poca concreció d’Hisenda sobre com recuperar els descomptes

L’Agrupació Catalana d’Associacions d’Estacions de Servei (Agrucaes) creu que hi ha “llacunes” en el decret i tem que alguns negocis no puguin recuperar els diners avançats

El president de l’Agrupació Catalana d’Associacions d’Estacions de Servei (Agrucaes), Albert Campabadal, ha lamentat les “incerteses” entre les petites i mitjanes empreses del sector sobre com recuperar els 20 cèntims de descompte en el primer dia de la seva aplicació.

En declaracions a l’ACN, Campabadal critica que Hisenda hagi deixat algunes “llacunes” en el seu decret i que es pugui donar al cas que alguns dels negocis no recuperin els diners avançats fins al cap de tres mesos, fet que podria posar en perill la seva viabilitat. “O Hisenda és àgil o hi haurà un problema molt important dins del sector”, ha advertit. Entre els usuaris, ha comentat que el primer dia ha transcorregut sense incidències però sí amb més afluència de l’habitual.

Campabadal ha explicat que les estacions han detectat com els clients s’han esperat a aquest divendres a primera hora per omplir el dipòsit i això ha causat més afluència del normal. A més, també hi ha influït que l’inici de l’aplicació de la mesura hagi coincidit amb divendres, a les portes del cap de setmana. “Es va fent, no hi ha problemes”, ha assenyalat el president de l’entitat.

En canvi, on sí hi ha més dificultats és entre les empreses del sector per la poca concreció d’Hisenda sobre com cobrar els 20 cèntims de descompte i quin tractament ha de tenir aquesta quantitat, si per exemple ha de considerar-se com una subvenció o no, a l’hora de liquidar l’IVA per part de les empreses i els autònoms.

Amb tot, Campabadal també ha lamentat que el BOE només hagi deixat dos dies al sector per adaptar-se, ja que les estacions disposen de programes molt complexos que tenen en compte diferents variables; i que les associacions no tinguin un interlocutor vàlid amb el Ministeri d’Hisenda.

El president d’Agrucae ha detallat que les benzineres que no pertanyen a grans operadores tenen un marge brut d’entre 4 i 8 cèntims per litre, que un cop restades les despeses es queden en només un cèntim net. “Si ens en queda un i n’hem rebaixat 0, n’hem de posar 19 de la nostra butxaca”, remarca. Per això, considera que poques benzineres podran aguantar fins a tres mesos en cobrar els abonaments anticipats.

Teòricament, les estacions reportaran l’activitat del mes anterior per saber quina quantitat podran percebre. Segons Campabadal, Hisenda tindrà 30 dies per pagar i en cas de no fer-ho s’interpretarà que l’administració no està d’acord amb les xifres aportades i les benzineres hauran de posar una reclamació. En el pitjor dels casos caldria recórrer a un contenciós administratiu i podria deixar els negocis sense cobrar durant setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona