Economia

societat

Les estacions d’esquí de Lleida fan el ple

El balanç de Baqueira Beret, amb més d’un milió de forfets, es considerada la millor temporada de tots els temps

La campanya tancarà amb un rècord històric de venda d’1,5 milions de forfets

La temporada d’esquí 2021-22 al Pirineu de Lleida ha tancat amb un rècord històric de venda de forfets que s’ha situat al voltant del milió i mig, superant en un 10% aproximadament les millors xifres assolides fins ara, concretament a la temporada 2017-18. La temporada ha estat un èxit tenint en compte els resultats atípics per la covid-19 que va comportar un descens d’esquiadors d’un 70% aproximadament respecte a les campanyes d’anys anteriors.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha expressat la seva satisfacció per aquests excel·lents resultats que “confirmen la recuperació del sector amb un balanç rècord gracies al poder d’atracció del territori durant la temporada d’hivern i a les bones condicions que han gaudit les estacions per a la pràctica de l’esquí”. El sector va registrar xifres rècord els mesos de gener i febrer als establiments d’hoteleria i als càmpings, xifres que s’han repetit durant la Setmana Santa i que milloren els resultats d’abans de la pandèmia i aporten una previsió optimista de cara a la propera campanya d’estiu.

Rècord de forfets

Amb les dades facilitades per les diferents estacions d’esquí , el balanç provisional de la temporada 2021-22 es d’1.414.020 forfets, pendents de les xifres definitives de l’estació de Port del Comte, al Solsonès. Baqueira Beret, situada a la Val d’Aran i a les Valls d’Àneu (el Pallars Sobirà), que ha tancat amb el millor resultat de tots els temps amb 1.033.453 forfets venuts i 143 dies en funcionament. Les tres estacions gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya –FGC al Pirineu de Lleida han tancat la temporada amb 317.837 forfets venuts. Concretament, Port-Ainé amb 119.218 forfets i Boí Taüll amb 132.940, uns resultats molt similars als de la temporada 2019-20, mentre que Espot ha tancat amb 65.679 forfets, el que representa un increment d’un 12% respecte la temporada 2019-20.

Per la seva banda, l’estació mixta de Tavascan ha tancat també amb un dels millors resultats dels darrers anys amb 7.375 forfets d’alpí venuts i uns altres 1.845 de nòrdic, el que suposa gairebé un 30% més que la temporada 2019-20. Al marge del nombre d’esquiadors d’alpí, l’estació ha rebut 15.000 practicants d’esquí de muntanya i raquetes. Amb el resultat de Port del Comte, que ha tingut una de les temporades més llargues amb 129 dies esquiables, el balanç final de la temporada 2021-2022 s’aproximarà a l’1,5 milions de forfets.

Més inversió i dies d’esquí

Les estacions van invertir aquesta campanya més de 13,5 milions d’euros en millores de les instal·lacions. Aquesta gran inversió representa el 35% del que han gastat el conjunt de les estacions d’esquí de l’Estat espanyol (38,2 milions) i suposa la xifra més alta dels darrers exercicis. Una part important d’aquesta despesa s’ha dedicat a millores en aspectes vinculats a la sostenibilitat i a la modernització. D’altra banda, la temporada s’ha perllongat 144 dies, és a dir, que ha estat una de les més llargues dels darrers anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA