Economia

Els treballadors de Nissan surten al carrer contra els continus retards de la reindustrialització

Avisen Torrent que el preacord amb Silence no és el “final”: “És un inici però no anem per bon camí”

Els treballadors de Nissan han tornat a sortir al carrer aquest dimecres per protestar contra els continus retards i contratemps de la reindustrialització per trobar un substitut al fabricant japonès, que va marxar de Catalunya a finals del 2021. Centenars d’empleats s’han concentrat davant de la conselleria d’Empresa i Treball i tenen intenció de dirigir-se a la delegació del govern espanyol. Amb aquesta mobilització, els empleats volen pressionar l’administració perquè publiqui “ja” el concurs per trobar un operador logístic per Zona Franca. La protesta s’ha produït l’endemà del preacord tancat de matinada amb el fabricant de motos Silence per ocupar part dels terrenys, un pas que veuen com “un inici” però no el final del camí.

En aquest sentit, el secretari general de CCOO a Nissan, Miguel Ángel Boiza, ha avisat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que l’entesa amb la marca propietat d’Acciona no significa que el procés estigui acabat del tot. “Sembla que el procés ja està acabat perquè hem tancat Silence. És un inici però no va per bon camí. Continuen els retards”, ha lamentat en una atenció als mitjans a la concentració.

Mentrestant, entre els 1.400 treballadors que cal reindustrialtizar hi ha “molt nerviosisme” perquè no s’estan complint els terminis pactats, que fixaven en el 30 de juny la data d’arrencada dels projectes, ha explicat el sindicalista.

La reindustrialtizació de Nissan ha patit diferents contratemps, com el ‘no’ del gegant asiàtic Great Wall Motors a instal·lar-se a Barcelona o el canvi de parer dels propietaris de Sant Andreu, que ja no estan en el procés. L’últim retard es deu a la proposta del Consorci de la Zona Franca, propietari dels terrenys de presentar un concurs per trobar un sol operador pels terrenys que després els llogui als projectes industrials i que pugui donar solidesa financera al hub de descarbonització, el projecte principal de la reindustrialització

Aquest procediment no es licitarà fins d’aquí “una setmana o quinze dies” i no estarà enllestit fins a finals de juliol o principis d’agost, molt lluny de la data inicial. Miguel Ruiz, portaveu de Sigen-Usoc a Nissan, ha recordat que en la reunió de mitjans de març els governs van prometre que el concurs estaria publicat al cap d’un mes però encara ara no s’ha fet. “S’ha de presentar ja, cal accelerar el procés al màxim”, ha demanat Ruiz. “No podem acceptar i consentir que sigui l’administració qui està paralitzant la posada en marxa dels diferents projectes industrials”, ha afegit.

Per culpa de l’alentiment, Silence que va presentar un ultimàtum a la mesa de reindustrialització la setmana passada. La marca va reclamar poder disposar de les naus l’1 de juliol com a condició necessària per seguir dins de la reindustrialització. La mesa va posar sobre la taula la possibilitat que el Consorci de la Zona Franca fes un contracte individual amb el fabricant de motos per poder complir els terminis que exigeix i substituir-lo per un acord amb l’operador un cop conclosa la licitació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona