Economia

Els sindicats signen el nou conveni del sector del transport sanitari de Catalunya

Els treballadors equipararan progressivament les seves condicions laborals a les del personal del SEM

Els sindicats ha signat el nou conveni del sector del transport sanitari de Catalunya, que preveu equiparar progressivament les condicions laborals dels treballadors a les del personal del SEM. “L’acord de conveni és un petit pas per a l’equiparació i un gran pas per al sector del transport sanitari de Catalunya”, han assenyalat CCOO, UGT, USOC i SINDI.CAT. El 9 d’octubre del 2020 es va convocar una vaga indefinida al sector per reclamar aquesta equiparació salarial, que es va desconvocar uns cinc mesos després -el 19 de març del 2021- després d’aconseguir un “pacte històric” amb els grups parlamentaris. El nou conveni elimina la “bretxa salarial”, redueix la jornada anual en unes 48 hores i estableix un complement especial de dedicació.

Segons detallen els quatre sindicats signants, els treballadors del sector del transport sanitari començaran a cobrar ja des de l’1 de juny del 2022 la diferència retributiva amb les seves respectives categories TTS i amb dret a endarreriments des de l’1 de gener del 2022. També s’estableix un acord de reducció de la jornada anual de 48 hores passant a 1.752 hores anuals, camí cap a l’equiparació de la mitjana de les 1.624 hores anuals de l’empresa pública SEM. Aquestes hores correspondrà als comitès d’empresa negociar la seva reducció per a enguany, però en el cas de no aconseguir un acord l’empresa podrà abonar-les a preu d’hora ordinària.

El nou conveni estipula igualment un nou concepte salarial denominat ’complement d’especial dedicació’ -d’una quantia aproximada de 200 euros per any- que té com a objectiu compensar el variable en vacances, i garanteix que els treballadors del sector del transport sanitari no podran veure en cap supòsit reduït el seu salari. En paral·lel, el treballador TES en pràctiques cobrarà el 65% de la retribució de qualsevol de les tres categories professionals per la que hagi estat contractat i, en cas que la quantitat resultant per algunes categories sigui inferior al SMI, es garanteix el cobrament del SMI vigent. Finalment, el flamant conveni garanteix que les empreses s’obliguen a establir i assumir el rentat universal de la roba de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona