Economia

Girona es posa en forma

La ciutat és un gran pol d’atracció per al ciclisme i en les properes setmanes obren tres botigues, dues al carrer Nou i una de lloguer de bicicletes a la plaça Catalunya

S’instal·laran dos nous gimnasos i el Punt Groc amplia

La pràctica de la bicicleta s’ha posat de moda a Girona
Hi ha turistes que fins ara anaven a Mallorca i ara vindran a la ciutat

La ciutat de Girona és un pol d’atracció del ciclisme. De fet fa uns quants anys que des del consistori van decidir apostar per convertir-se en la capital de la bicicleta. I això sembla que està donant els seus fruits, perquè “hi ha molt turista que en lloc d’anar a Mallorca, com feia fins ara, ha decidit planificar el seu viatge a Girona per practicar aquest esport”, i “és una moda que durarà anys”, segons explica Lee Comerford, que des del 2018 disposa d’una botiga de venda de bicicletes i una cafeteria a la plaça Catalunya de Girona.

De fet Comerford, que regenta l’East Sleep Cycle amb la seva parella, Louise Laker, ha decidit continuar apostant per aquest segment de mercat i s’expandeix obrint un local de lloguer de bicicletes també a la plaça Catalunya “per oferir al client un espai on pugui trobar tot el que està relacionat amb la bicicleta”. “Hi podrà menjar, comprar, llogar o arreglar la bicicleta o adquirir tota mena d’accessoris relacionats amb aquest esport”, diu. En aquests moments East Sleep Cycle té 26 treballadors i disposa, a més, d’una nau a Fornells de la Selva on hi ha les oficines, la logística, la flota de vehicles i les bicicletes.

Però que la ciutat està de moda queda palès amb la nova botiga que s’obrirà al carrer Nou, a l’antic espai que ocupava Cal Rei, que va tancar portes fa poques setmanes. Aquesta nova botiga italiana de roba i accessoris de ciclisme, la Castelli, és “la primera que obre a l’Estat espanyol”, segons assegura el gerent de la consultoria immobiliària Urbinum, Manel Reina Moreno.

Al carrer Nou de Girona també ha anunciat la seva obertura una altra marca americana de bicicletes i accessoris: la Trek Bicycle Corporation, que ja està adaptant el local per instal·lar-se a l’antic local on hi havia hagut la sucursal de La Caixa.

Però Girona no només està de moda per les bicicletes, sinó que en els propers mesos s’obriran i ampliaran alguns gimnasos, com és el cas del Punt Groc del carrer Bonastruc de Porta, que ha adquirit un local de 750 m² de la ronda Ferran Puig i que ha de servir “per crear nous espais” i nous serveis. Les obres començaran aquest mes de juliol, i amb l’ampliació el gimnàs ocuparà un espai d’uns 1.900 m². Mentre durin les obres, el gimnàs continuarà obert, segons assegura el gerent, Jordi Casanovas, perquè “els dos espais no s’uniran fins que les obres estiguin pràcticament acabades”. En aquest nou espai s’hi crearà el nou concepte de “boutique”, que consisteix a treballar amb grups reduïts per fer “entrenaments d’alta intensitat”. “Amb l’ampliació permetrà que en hora punta es puguin fer quatre activitats dirigides alhora”, diu.

Al mateix carrer Bonastruc, s’instal·la el Syner Gym, una franquícia que es defineix com “gimnàs de proximitat” perquè, segons diu el director general de l’empresa Jordi Bella, “els nostres clients són els que viuen o treballen a una distància relativament curta del gimnàs”. Syner Gym ofereix preus “molt assequibles, amb tot inclòs i sense matrícula i sense permanència, perquè cada mes decideixis si vols continuar o no”. L’empresa preveu obrir l’1 de setembre, i amb aquest seran set els establiments que l’empresa té a Catalunya –dos a Barcelona, un a Sabadell, un a Reus, un a Lleida i un altre a Tarragona.

Un altre gimnàs que també obre a Girona, concretament a la carretera de Barcelona, és la franquícia anglesa TRIB3. “Aquest no és un gimnàs normal, sinó que només hi pots anar quan hi ha classes, perquè són d’alta intensitat i no són gens avorrides”, assegura Francesc Callejón, que manté que no són competència d’un gimnàs tradicional o de qualsevol altre esport, sinó que són “un complement”. El gimnàs es pot pagar per quotes mensuals o per bons de cinc o deu classes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona