Economia

El govern ultima un nou impost per a creuers a Barcelona

La consellera Jordà respon a l’alcaldessa Colau

Es pretén actuar contra la contaminació dels grans vaixells a la ciutat

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha assegurat que estan ultimant els treballs de l’impost per a creuers que atraquin en el Port de Barcelona, que el govern aprovarà “en les properes setmanes”, per actuar sobre la contaminació que aquests grans vaixells provoquen a la ciutat.

És la resposta que la consellera ha donat a través d’una carta a la missiva que el passat 24 de maig va transmetre l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a la Generalitat, al Ministeri de Transports i al Port de Barcelona, en la qual li va proposar crear una taula de treball d’administracions per limitar el nombre de creuers.

Aquest és un dels assumptes que l’alcaldessa Colau aborda aquest dijous amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, en el marc de la reunió de la comissió mixta Ajuntament-Generalitat.

En la carta, Jordà assegura que comparteix amb Colau “la preocupació relacionada amb les emissions de gasos d’efecte hivernacle i la qualitat de l’aire de Barcelona, així com de tota l’Àrea Metropolitana”.

En aquest sentit, la consellera li recorda que al novembre de 2021 el govern va aprovar la memòria preliminar de la llei que regularà un nou impost sobre creuers, la recaptació dels quals es destinarà a polítiques de prevenció i millora de la qualitat atmosfèrica.

“Esperem poder presentar, en les properes setmanes, la proposta del govern de la Generalitat per regular les emissions a la zones portuàries de Catalunya i estarem encantats de poder compartir amb l’Ajuntament de Barcelona els treballs realitzats i la formulació que proposem per aquest impost”, afegeix Jordà.

D’altra banda, la consellera manifesta el suport del govern a l’ajuntament en els recursos a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre la zona de baixes emissions: “Vull expressar-te la meva satisfacció en relació amb el bon nivell d’interlocució i enteniment tècnic que estem trobant amb l’Ajuntament de Barcelona”, subratlla Jordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci
Tribuna

Memòria històrica

@sninobecerra / Catedràtic emèrit de l’IQS School of Management (URL)