Economia

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Hongria continua rebent tot el volum de gas acordat amb la russa Gazprom

Gazprom garanteix el país magiar el subministrament sense problemes

Moscou ha confirmat a Budapest que Hongria continuarà rebent tot el volum de gas acordat amb l’empresa russa Gazprom, a diferència del que està passant amb altres països europeus de la regió que han vist com els seus subministraments s’han vist dràsticament reduïts.

Així ho ha assegurat aquest dilluns el ministre d’Exteriors magiar, Péter Szijjártó, en unes declaracions a periodistes hongaresos a Brussel·les, filmades i publicades en el seu compte de Facebook.

“Hongria compta amb un acord a llarg termini amb Gazprom. Això funciona bé i arriba la quantitat acordada”, ha assegurat el cap de la diplomàcia hongaresa.

El ministre ha ressaltat que després de registrar-se caigudes en els subministraments de gas rus a diversos països, com Alemanya, Àustria, França, Itàlia i Eslovàquia, tant el president de l’empresa estatal Gazprom, Alexéi Miller, com el viceprimer ministre rus, Alexandr Novak, li han assegurat que mantindran sense canvis les exportacions a Hongria. “M’han confirmat (en converses telefòniques) que l’empresa complirà amb les seves obligacions acordades”, ha afirmat el ministre hongarès. “No hi ha talls ni s’espera que això succeeixi. Les línies (gasoductes) funcionen bé”, ha afegit.

De Rússia prové el 85% del gas i el 65% del petroli que consumeix Hongria, el primer ministre de la qual, l’ultranacionalista Viktor Orbán, és considerat l’aliat més gran del president rus, Vladímir Putin, a la Unió Europea (UE).

Moscou va anunciar la setmana passada dues reduccions consecutives dels subministraments de gas a través del Nord Stream, primer una d’un 40%, i després una altra addicional del 33%, adduint Gazprom problemes tècnics amb motors de turbines de l’empresa alemanya Siemens, que s’ha sumat a les sancions occidentals imposades per la UE.

El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha afirmat avui que “des del punt de vista tecnològic, la infraestructura mecànica d’aquest gasoducte sofreix a causa de les sancions imposades per la UE”.

En roda de premsa, Petkov ha condicionat la recuperació plena del subministrament de gas a la UE a la devolució a Gazprom de les bombes del gasoducte Nord Stream I que actualment es troben retingudes al Canadà a conseqüència de les sancions adoptades per occident per la invasió russa a Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA