UP denuncia que hi ha ajuntaments que prohibeixen l'ús de fems als camps

Reclamen que s'acabe «la pressió»

Els pagesos de les Terres de l'Ebre es queixen que són víctimes de mobbing, però no per part de la gent de ciutat, sinó per alguns ajuntaments. «Nosaltres no volem criminalitzar la gent que ve de Barcelona, sinó que el que ens molesta són aquelles ordenances que fa l'administració i que perjudiquen l'activitat de les nostres explotacions», va dir el membre de la comissió permanent d'UP Josep Carles Vicente.

Concretament, UP va exposar el cas de dos ajuntaments ebrencs, com són el d'Ulldecona i d'Aldover, que han aprovat una ordenança municipal sobre dejeccions ramaderes que, segons el sindicat agrari, prohibeix l'aplicació de fems a la terra. «Tenim una seixantena de processos jurídics en marxa contra les ordenances d'ajuntaments que perjudiquen l'activitat agrària», va explicar el coordinador d'UP a les Terres de l'Ebre, Joan Montesó. Per això, el sindicat agrari reclama que es pose fi a la pressió «injusta» i «il·legal» de l'activitat agrària i es porte a terme un control real i efectiu de les ordenances municipals i de les normes urbanístiques.

Aquesta és una de les mesures que demana UP per combatre la crisi econòmica, que també afecta el camp. «Farem arribar les nostres propostes al Parlament perquè el Departament d'Agricultura sembla que no està per la labor», va afirmar Montesó, que hi va afegir: «Al govern, li preocupa molt que pleguen els treballadors de Seat, però no fa cas del fet que, en els darrers dos anys, més de 16.000 actius agraris dels país han abandonat l'activitat.» UP adverteix que, si no s'emprenen mesures aviat per superar la crisi, les zones rurals s'acabaran despoblant. «Catalunya acabarà reduint-se a Barcelona i l'àrea metropolitana», va dir el coordinador d'UP a les Terres de l'Ebre.

Altres propostes del sindicat agrari consisteixen a desburocratitzar el Departament d'Agricultura, és a dir, a disminuir els costos del contracte global d'explotació. «Es tracta d'un contracte imposat de manera unilateral per Agricultura que no té res a veure amb el pla pilot que es va consensuar amb Unió de Pagesos», va dir Vicente. També reclamen que s'asseguren uns preus justos i unes regles de mercat equitatives. [Més informació a la plana 21 d'Economia.]



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida