Economia

política

Feijóo planteja que Brussel·les permeti suspendre la fiscalitat dels hidrocarburs

Defensa davant dels membres del Partit Popular Europeu que la mesura hauria de ser temporal i només per a aquells països que ho sol·licitin

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha plantejat aquest dijous als seus socis conservadors europeus que Brussel·les hauria de permetre suspendre els impostos als hidrocarburs de manera temporal i excepcional per a intentar reduir els preus dels combustibles, que porten una tendència que Espanya “no pot assumir”.

Núñez Feijóo ha participat aquest dijous en la reunió del Partit Popular Europeu prèvia a la cimera comunitària d’aquest dijous i divendres.

“Hem demanat, donat l’impacte que suposa el transport per carretera a Espanya i sent Espanya un dels països més perifèrics de la unió, que la Comissió aprovi un acord en el qual es doni la possibilitat, als Estats que ho sol·licitin, de suspendre l’impost d’hidrocarburs de manera excepcional i temporal”, ha apuntat Feijóo en declaracions a la premsa després de la reunió.

El líder popular ha assenyalat que el president dels Estats Units, Joe Biden, ja ha fet una declaració en la mateixa línia i ha apuntat al fet que també Europa “ha de reaccionar facilitant als països membres que ho sol·licitin una suspensió de l’impost d’hidrocarburs per a intentar abaixar els preus, intentar disminuir la inflació i, per tant, intentar disminuir les tensions econòmiques i socials”.

Després de plantejar aquesta idea als seus socis europeus, entre els qui figura la presidenta de la Comissió Europea i diversos comissaris, Feijóo ha insistit que Espanya “no pot assumir la tendència” actual en el preu dels combustibles perquè això redueix la competitivitat de les empreses i encareix els productes.

“Seria bo que Europa ho valorés. No dic jo que Europa eximeixi de l’impost d’hidrocarburs com una regla comuna per a tots els Estats. El que demano és que a aquells Estats que ho sol·licitin la Unió Europea els ho faciliti”, ha dit Feijóo, que ha assegurat que d’estar en el govern, el seu partit baixaria de manera “intensa” l’impost d’hidrocarburs “fins que torni una altra vegada la inflació a la baixa en termes relatius”.

El líder popular ha descartat que aquesta mesura es mantingués de manera estructural, però ha advertit que si no es redueix la inflació “no podrem mantenir una política econòmica sustentada i sustentable en els ingressos corrents del nostre país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona