Economia

Catalunya vol impulsar el sector dels videojocs

El govern presenta 60 accions per accelerar-ne el posicionament social

El sector dona feina a 4.000 persones

El sector del videojoc està en auge des de fa anys. A Catalunya, la facturació ha crescut del 73% en els últims cinc anys i ha assolit un total de 552 milions d’euros. A més, dona feina a un total de 4.000 persones repartides en 200 empreses catalanes. Aquestes són dades aportades per la directora general d’Innovació i Cultura Digital, Marisol López, en un acte la setmana passada a l’Ideal. Les declaracions s’emmarcaven dins la presentació d’una bateria de 60 accions concretes que implementarà el govern amb l’objectiu d’accelerar el posicionament social i estratègic del sector dels videojocs a Catalunya. Les accions inclouen la difusió del sector al conjunt de la població catalana i internacional, la creació d’un espai d’informació i recursos a disposició de les empreses, la celebració de trobades entre professionals i un programa de diagnòstic de problemes i mentoria per a les empreses, entre d’altres.

Marisol López també va aprofitar per presentar els resultats dels Llibre Blanc del Videojoc a Catalunya del 2021. En aquest, s’observa un augment en la majoria d’indicadors respecte de l’any anterior, com són el nombre de llocs de treball que genera, la quantitat d’estudis internacionals que s’han fet a Catalunya, el nombre de dones del sector i la quantitat de jocs desenvolupats a Catalunya que disposen d’una versió en català, entre d’altres. Pel que fa al perfil dels treballadors del sector, prop del 45% desenvolupen tasques relaciones amb l’art, el 28% es dediquen a gestió empresarial, el 21% a programació i el 7% a altres feines. El 91% dels professionals són menors de 45 anys i el 41% del total és menor de 30 anys.

De fet, durant el curs acadèmic 2020/21 hi havia al voltant de 1.330 estudiants de videojocs a les universitats de Catalunya. A més a més, també han crescut les versions en català de videojocs produïts a Catalunya, que s’enfilen fins al 54%, un creixement de l’11% en comparació de l’any 2016.

Durant l’acte, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va valorar la capacitat del sector de potenciar el talent i atreure inversió internacional i, d’aquesta manera, convertir Catalunya en un “hub tecnològic referent” a Europa i al món. A més, va assegurar que vetllarien per adaptar el sector a les noves necessitats i fer-lo més sostenible.

Aquestes accions són fruit de la feina de la Taula del Videojoc de Catalunya, un espai de debat format per mig centenar d’agents públics i privats com empreses, universitats i agents socials i del Govern. L’òrgan va ser creat el 2019 en el marc del Pacte Nacional per a la Indústria. Des de llavors s’han identificat les necessitats del sector a través de vuit àmbits diferents, com la igualtat de gènere, la salut i la visió empresarial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA