Economia

Les tarifes regulades del gas natural pujaran divendres una mitjana del 7,45 %

La TUR 1 augmentarà un 6,41 %; la TUR 2, un 7,76 % i la TUR 3, el 8,44 %

El govern espanyol defensa que les mesures aprovades han aconseguit abaixar la tarifa anual

Les noves tarifes regulades de gas natural (TUR), que entraran en vigor aquest divendres, 1 de juliol, suposaran un augment mitjà del 7,45 % en la factura anual d’un consumidor mitjà acollit a elles.

Segons la resolució de la Direcció General de Política Energètica i Mines, publicada aquest dimecres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), un cop revisada la tarifa, la factura anual per als consumidors TUR 1 –amb consums anuals menors de 5.000 quilowatts hora (kWh), necessaris per exemple per cuinar i escalfar l’aigua– pujarà un 6,41 %.

La tarifa dels consumidors TUR 2 –amb consums anuals entre els 5.000 i els 15.000 kWh, dirigida a llars que també fan servir gas per a calefacció– augmentarà un 7,76 %, i la dels consumidors de la nova tarifa TUR 3 -que consumeixen entre 15.000 i 50.000 kWh- ho farà un 8,44 %.

La TUR de gas natural, que es revisa trimestralment el dia 1 dels mesos de gener, abril, juliol i octubre de cada any, és una tarifa a la qual es pot acollir qualsevol consumidor connectat a xarxes de gas natural de baixa pressió, el consum anual de la qual sigui inferior als 50.000 kWh.

El govern espanyol va aprovar el passat setembre una sèrie de mesures urgents per mitigar l’impacte de l’escalada dels preus del gas natural als mercats minoristes de gas i electricitat.

Entre aquestes, va establir que en les revisions trimestrals de la TUR l’increment del cost de la matèria primera (CMP) no podria superar el 35 % en gas i el 15 % en electricitat.

També va determinar que el dèficit endeutat a les Comercialitzadores d’Últim Recurs (CUR) com a conseqüència de l’aplicació d’un CMP es recuperaria en les successives revisions.

El govern espanyol subratlla que des que va començar a aplicar aquests instruments s’ha atenuat considerablement l’impacte de la crisi energètica sobre els consumidors. Fonts del ministeri de Transició Energètica apunten que s’ha aconseguit baixar en prop de 73 euros la tarifa anual dels usuaris amb TUR 1, de 222 euros per als de TUR 2 i de 572 euros per als que tenen TUR 3.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona