Economia

Avui comencen les rebaixes “més discretes”

PIMEComerç manté que el consum s’ha aturat de cop per la situació econòmica

Els clients es contenen per por

Avui comencen oficialment les rebaixes d’estiu, tot i que molta gent ja ni se’n recorda i algunes botigues de marques internacionals i franquícies ja fa dies que les van començar. El petit comerç manté la tradició de l’1 de juliol, malgrat que la llei ha diluït un període de descomptes històricament molt potent tant per als clients com per als negocis permetent promocions tot l’any. Per acompanyar l’inici oficial de les rebaixes, aquest diumenge dia 3 tots els comerços, si volen, podran tenir obert, com ja fan els de les zones turístiques. Les rebaixes duraran dos mesos, tot i que el sector creu que totes les vendes es faran els primers quinze dies.

“Ens convé que ens vagin bé aquestes rebaixes perquè el consum s’ha aturat de cop”, explica Àlex Goñi, president de PIMEComerç, que assegura que la davallada del consum en el sector de l’alimentació ja es va notar amb força després de Nadal. “La gent torna a estar preocupada i ho notem, malgrat que el turisme ens està fent molt bé, un turisme que l’any passat encara no teníem en aquesta època”, diu el president de PIMEComerç.

Àlex Goñi explica que el malestar pel que pot acabar passant amb la guerra d’Ucraïna, la pujada del preu dels productes, la inflació i la previsió que pugin les hipoteques està provocant una contenció en la despesa. “La gent ha deixat de fer grans despeses i de comprar per precaució”, diu. Manté que ara mateix i amb l’alegria de l’arribada de l’estiu “queda mig amagat que les coses comencen a anar malament, la gent va a la platja i va a bars i restaurants, una mica perquè durant dos anys ho hem passat molt malament, però ja s’està contenint perquè veu que quan comenci el mes de setembre les coses es posaran difícils”, manté.

La situació de normalitat en les rebaixes d’aquest any contrasta amb la de les rebaixes del juliol passat. També és molt diferent la campanya d’aquest estiu de la del 2021, que va ser la primera en què les botigues i els centres comercials podien obrir després de la covid, amb moltes precaucions.

LA FRASE

Ens convé que ens vagin bé aquestes rebaixes perquè el consum s’ha aturat de cop
Àlex Goñi
president de pimecomerç


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El port de la marina acollirà durant nou dies la Fira del Vaixell d’Ocasió

EMPURIABRAVA
ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona