Economia

estat espanyol

Crítiques a Espanya perquè no es planteja revisar la seva energia nuclear

El president de la Societat Nuclear Espanyola acusa el govern espanyol de ser l’únic país que no revisa el seu programa nuclear

El president de la Societat Nuclear Espanyola (SNE), Héctor Dominguis, ha criticat que Espanya és l’“únic país” de la Unió Europea amb capacitat de generació nuclear que “no està revisant, ni plantejant-se revisar, el seu programa per a ampliar la vida dels seus reactors”.

Així s’ha manifestat Dominguis aquest dimecres, en una roda de premsa, amb motiu de la seva participació en un curs de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, a Santander, sobre les perspectives d’aquesta mena d’energia a Espanya, i en la qual també ha participat el president del Fòrum Nuclear, Ignacio Araluce.

El president de la SNE ha assenyalat que França i el Regne Unit tenen plans per a aixecar reactors, Holanda acaba d’anunciar la construcció de dos nous, Bèlgica ha canviat la seva decisió inicial i els mantindrà operatius més temps i Alemanya “s’està replantejant ara mantenir els tres que té”.

“Europa està replantejant-se el paper de l’energia nuclear i Espanya és l’únic país que, ara com ara, no s’ho està replantejant”, ha assenyalat Dominguis, qui ha afegit que és “imprescindible” que Espanya revisi la seva estratègia energètica.

LA SNE reclama que es generi un marc regulador que “permeti la continuïtat de les centrals nuclears, que són imprescindibles i que han de jugar un paper estratègic en el sistema elèctric espanyol”.

“Perquè puguem tenir un sistema elèctric adaptat a les necessitats, amb un cert grau d’independència i competitiu per a la indústria”, ha incidit.

El president del Fòrum Nuclear ha indicat que l’abordatge de l’energia “no ha de ser un tema polític, sinó tècnic” i ha negat “la lluita” entre l’energia nuclear i les renovables.

“És mentida. A nosaltres ens encanten les renovables. De fet, els propietaris de les centrals nuclears espanyoles són els primers impulsors de les renovables”, ha defensat.

No obstant això, ha advertit del “mix energètic que es vol donar”, ja que l’energia nuclear aporta “estabilitat, continuïtat i seguretat”, mentre que les renovables són “més intermitents perquè depenen d’altres condicionaments externs”. “Però tots valem”, ha afegit Araluce.

També ha assegurat que, si l’energia nuclear no entra en el mercat, el farà “el més car de tots, que ara es queda fora” i, per tant, els preus seran “molt superiors” als actuals, la qual cosa donaria com a resultat un “impacte tremend”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA