Economia

La jornada de mercats financers de Banc Sabadell repassa el context actual

Conclou, a Girona, que les previsions de creixement del PIB a Catalunya per al pròxim any estan per sobre de la mitjana dels països europeus

Banc Sabadell tanca sis trimestres consecutius per sobre de les expectatives d’inversors i del seu propi pla estratègic

Sabadell Urquijo Banca Privada i Sabadell Asset Management (a company of Amundi), dins de les jornades de mercat que fan per tota la geografia nacional, en el seu afany de proveir de la millor i més actualitzada informació sobre mercats financers els seus clients, van organitzar dijous passat a Girona un acte en què es va repassar l’actualitat econòmica fent gala d’un dels grans baluards d’aquesta entitat, oferir un assessorament de gran qualitat als seus clients i acompanyar els inversors en la difícil tasca de lluitar contra la inflació.

La sessió, a la qual van assistir més de 80 persones, va començar amb una intervenció del director general adjunt i director territorial de Catalunya de Banc Sabadell, Xavier Comerma, que va donar la benvinguda als assistents i va fer un breu repàs del context econòmic i empresarial actual. Segons va destacar Comerma, malgrat les incerteses, marcades bàsicament per la decisió que acabi prenent Rússia respecte al subministrament de gas a Europa, hi ha dades que conviden a l’optimisme, com ara la recuperació del nivell de facturació en alguns dels sectors en què la pandèmia ha impactat més, l’exportació o la inversió estrangera en l’àmbit tecnològic a Catalunya. Això fa que les previsions de creixement del PIB a Catalunya per al 2023 estiguin per sobre de la mitjana dels països europeus.

Xavier Comerma va fer referència al moment actual de Banc Sabadell i va destacar els bons resultats durant els últims sis trimestres consecutius, per damunt de les previsions d’analistes i inversors i de les expectatives del mateix pla estratègic de l’entitat. I va expressar el compromís de “seguir acompanyant les empreses i famílies catalanes i gironines en els seus projectes, en els seus processos d’internacionalització i digitalització, i també en la transició cap a models més sostenibles que seran imprescindibles en el futur”.

Juan Carlos García, director d’Asset Allocation de Banc Sabadell, es va centrar en la situació dels mercats financers i les expectatives de futur, i va destacar que els bancs centrals tenen la tasca de mitjançar entre dues forces de mercat que empenyen en direccions oposades: d’una banda, una inflació elevada que ha de ser continguda amb mà dura i, de l’altra, una desacceleració econòmica que reclama el contrari. Segons ell, “les pujades de tipus per part dels bancs centrals i l’evolució de la possibilitat d’un hivern europeu sense gas rus seran el focus principal dels mercats al llarg dels propers mesos”. I, pel que fa al futur, “se’ns presenten diversos reptes, però també ens brinda diverses oportunitats: com els productes amb remuneració sense risc, uns tipus del deute que, en termes reals, tornen al positiu i uns nivells de rendibilitat del deute de governs en nivells històricament atractius”.

La sessió es va completar amb un interessant col·loqui entre Julio Carrión, director d’inversions de renda variable de Sabadell Urquijo Gestión, i Josep Sentís Masoliver, Head of SabAM Investments, moderats per Olga Oliveras, directora d’equip de banca privada de Banc Sabadell a Girona. En aquest col·loqui va destacar la importància de mantenir, més que mai en aquest context de mercats tan volàtils, els horitzons d’inversió, així com la idoneïtat dels productes que incorporen una gestió activa i professional. Tant Carrión com Sentís van compartir consells i recomanacions d’inversió, i van destacar el servei de gestió de carteres i els fons Multi-actiu que permeten adaptar la cartera de manera ràpida davant de canvis sobtats en les condicions dels mercats, per tal d’aprofitar les oportunitats i gestionar millor els riscos de la cartera en cada moment.

Finalment, per cloure la jornada, es va obrir un torn obert d’intervencions entre els assistents i els experts en el qual es van tractar temes d’actualitat com l’evolució del dòlar, la previsió de l’evolució en borsa de les empreses tecnològiques o el futur de les criptomonedes.

Aquesta sessió forma part de les jornades de mercat que Sabadell Urquijo Banca Privada i Sabadell Asset Management (a company of Amundi) fan per tota la geografia nacional, en el seu afany de proveir de la millor i més actualitzada informació sobre mercats financers els seus clients amb l’objectiu d’oferir un assessorament de gran qualitat els seus clients i acompanyar els inversors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Una llar que ingressa 25.000 euros l’any no pot accedir a un habitatge a Barcelona i la seva àrea

barcelona
ELISENDA GUILLAUMES
DIRECTORA GENERAL D’AGRICULTURA I RAMADERIA

“La rendibilitat serà millor amb el nou model agrari”

barcelona

Catalunya, una fiscalitat petita

barcelona
JORDI MARTÍNEZ
DIRECTOR D’EDUCACIÓ FINANCERA DE L’IEF

“La gent ha de controlar les seves finances”

barcelona
XAVIER MARTÍNEZ
PORTAVEU DE LA PLATAFORMA PER UNA FISCALITAT JUSTA, AMBIENTAL I SOLIDÀRIA

“Falta transparència sobre els beneficis fiscals dels rics”

barcelona
Economia

Una fàbrica estratègica

RIELLS I VIABREA

Ecosol contractarà fins a cinc joves per treballar a l’empresa

Girona

Nestlé manté l’aposta per la sostenibilitat

Girona
Economia

Vandellòs II s’atura per l’entrada d’aigua de mar al condensador