Economia

La jornada de mercats financers de Banc Sabadell repassa el context actual

Conclou, a Girona, que les previsions de creixement del PIB a Catalunya per al pròxim any estan per sobre de la mitjana dels països europeus

Banc Sabadell tanca sis trimestres consecutius per sobre de les expectatives d’inversors i del seu propi pla estratègic

Sabadell Urquijo Banca Privada i Sabadell Asset Management (a company of Amundi), dins de les jornades de mercat que fan per tota la geografia nacional, en el seu afany de proveir de la millor i més actualitzada informació sobre mercats financers els seus clients, van organitzar dijous passat a Girona un acte en què es va repassar l’actualitat econòmica fent gala d’un dels grans baluards d’aquesta entitat, oferir un assessorament de gran qualitat als seus clients i acompanyar els inversors en la difícil tasca de lluitar contra la inflació.

La sessió, a la qual van assistir més de 80 persones, va començar amb una intervenció del director general adjunt i director territorial de Catalunya de Banc Sabadell, Xavier Comerma, que va donar la benvinguda als assistents i va fer un breu repàs del context econòmic i empresarial actual. Segons va destacar Comerma, malgrat les incerteses, marcades bàsicament per la decisió que acabi prenent Rússia respecte al subministrament de gas a Europa, hi ha dades que conviden a l’optimisme, com ara la recuperació del nivell de facturació en alguns dels sectors en què la pandèmia ha impactat més, l’exportació o la inversió estrangera en l’àmbit tecnològic a Catalunya. Això fa que les previsions de creixement del PIB a Catalunya per al 2023 estiguin per sobre de la mitjana dels països europeus.

Xavier Comerma va fer referència al moment actual de Banc Sabadell i va destacar els bons resultats durant els últims sis trimestres consecutius, per damunt de les previsions d’analistes i inversors i de les expectatives del mateix pla estratègic de l’entitat. I va expressar el compromís de “seguir acompanyant les empreses i famílies catalanes i gironines en els seus projectes, en els seus processos d’internacionalització i digitalització, i també en la transició cap a models més sostenibles que seran imprescindibles en el futur”.

Juan Carlos García, director d’Asset Allocation de Banc Sabadell, es va centrar en la situació dels mercats financers i les expectatives de futur, i va destacar que els bancs centrals tenen la tasca de mitjançar entre dues forces de mercat que empenyen en direccions oposades: d’una banda, una inflació elevada que ha de ser continguda amb mà dura i, de l’altra, una desacceleració econòmica que reclama el contrari. Segons ell, “les pujades de tipus per part dels bancs centrals i l’evolució de la possibilitat d’un hivern europeu sense gas rus seran el focus principal dels mercats al llarg dels propers mesos”. I, pel que fa al futur, “se’ns presenten diversos reptes, però també ens brinda diverses oportunitats: com els productes amb remuneració sense risc, uns tipus del deute que, en termes reals, tornen al positiu i uns nivells de rendibilitat del deute de governs en nivells històricament atractius”.

La sessió es va completar amb un interessant col·loqui entre Julio Carrión, director d’inversions de renda variable de Sabadell Urquijo Gestión, i Josep Sentís Masoliver, Head of SabAM Investments, moderats per Olga Oliveras, directora d’equip de banca privada de Banc Sabadell a Girona. En aquest col·loqui va destacar la importància de mantenir, més que mai en aquest context de mercats tan volàtils, els horitzons d’inversió, així com la idoneïtat dels productes que incorporen una gestió activa i professional. Tant Carrión com Sentís van compartir consells i recomanacions d’inversió, i van destacar el servei de gestió de carteres i els fons Multi-actiu que permeten adaptar la cartera de manera ràpida davant de canvis sobtats en les condicions dels mercats, per tal d’aprofitar les oportunitats i gestionar millor els riscos de la cartera en cada moment.

Finalment, per cloure la jornada, es va obrir un torn obert d’intervencions entre els assistents i els experts en el qual es van tractar temes d’actualitat com l’evolució del dòlar, la previsió de l’evolució en borsa de les empreses tecnològiques o el futur de les criptomonedes.

Aquesta sessió forma part de les jornades de mercat que Sabadell Urquijo Banca Privada i Sabadell Asset Management (a company of Amundi) fan per tota la geografia nacional, en el seu afany de proveir de la millor i més actualitzada informació sobre mercats financers els seus clients amb l’objectiu d’oferir un assessorament de gran qualitat els seus clients i acompanyar els inversors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El port de la marina acollirà durant nou dies la Fira del Vaixell d’Ocasió

EMPURIABRAVA
ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona