Economia

Reynés augura que aviat donarà una bona notícia sobre el contracte de gas algerià

El president de Naturgy assegura que les negociacions amb Sonatrac “avancen bé”

El directiu creu que els preus no pujaran tant com es diu ara, però avisa que tampoc tornaran a nivells més baixos a mig termini

El president i conseller delegat de Naturgy, Francisco Reynés, ha avançat aquest dijous que les negociacions amb l’algeriana Sonatrac sobre el preu del gas “avancen bé”. Ha afegit que “en breu” donarà una “bona notícia per a l’estabilitat dels preus”.

En una conferència a la seu de la CEOE, Reynés ha apel·lat a la “confidencialitat” per evitar donar xifres sobre el curs d’aquesta negociació amb Algèria, però ha aclarit que “no serà una bona notícia completa, ja que els preus no seran els que van ser”.

El directiu de Naturgy ha relacionat l’acord final d’aquest contracte amb l’empresa estatal algeriana, que subministra gas a l’Estat pel tub MedGas, amb els preus d’aquest recurs natural que marquen els índexs internacionals i més concretament l’holandès TTF.

Aquest índex, ha dit en la seva exposició, s’ha encarit un 41% aquest any i es preveu que ho faci en un 61% el 2023.

Reynés ha admès que les converses amb Sonatrac “són llargues, per la volatilitat dels preus”, però ha augurat que aquests “no pujaran el que es diu ara i tampoc es tancaran xifres desorbitades”.  “Els qui tenim contractes de gas ens està costant molt tancar acords sobre preus futurs, perquè els productors veuen la possibilitat de cobrar més per aquestes referències davant el que cobraven”, ha explicat.

És per això que ha constatat que els preus anteriors “difícilment tornaran a mig termini”.

L’empresari ha advocat per abandonar “com més aviat possible” el citat índex de referència de preus TTF i ha insistit que aquest “ha de tenir un substitut”. Reynés ha apostat per l’índex JKM asiàtic “que representa molt volum de gas transportat amb vaixell”.

Preguntat per les polítiques de topar els preus del gas, el president de la gasista ha admès que “és bo” per contenir el preu de l’electricitat “si hi ha un mecanisme de compensació” per part de la Unió Europea.
Sobre el nou càlcul del Preu Voluntari per al Petit Consumidor (PVPC) del mercat regulat que planteja el govern central, Reynés ha opinat que “té tot el sentit canviar-lo”.

En aquest sentit ha posat l’accent en què els càlculs tinguin “més visibilitat a llarg termini i no diari”, com passa amb el pool, i ha demanat que les condicions “siguin realistes amb la situació del cost de l’energia” per evitar el dèficit de tarifa.

Pel que fa al projecte Bessons, amb el que Naturgy crearà dos grans grups cotitzats, Reynés ha defensat que ara “no és el moment” d’executar el projecte perquè ha de presidir “la prudència abans que l’execució”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida