Economia

Aragonès ofereix Catalunya com “el soci més lleial” per solucionar la crisi dels microxips a Europa

“Tenim la preparació, els centres de recerca i la indústria a punt”, ha afirmat el president davant els responsables de les 48 agències de la UE

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha ofert aquest dijous Catalunya com “el soci més lleial” per solucionar la crisi dels microxips a Europa. Durant la recepció al Palau de la Generalitat dels responsables de les 48 agències de la Unió Europea, Aragonès ha destacat el compromís europeu “inequívoc” que històricament ha tingut Catalunya. “Però avui, en un moment en què Europa té molts reptes, Catalunya vol posar el seu gra de sorra per superar-los”, ha afirmat el cap de l’executiu català, que s’ha referit, d’una banda, a la provisió de semiconductors i, de l’altra, a l’hidrogen verd. “Tenim la preparació, els centres de recerca, la indústria preparada i el compromís de les administracions”, ha afirmat Aragonès.

El cap de l’executiu ha subratllat la importància de la provisió de xips a Europa per “dotar d’una autonomia absolutament imprescindible la indústria d’alta tecnologia” del vell continent.”Tenim la xarxa de centres de recerca, tenim l’ecosistema innovador industrial i en aquest sentit estic segur que Catalunya serà el soci més lleial del projecte del xip europeu”, ha subratllat el president.

Alhora ha destacat que “la vall de l’hidrogen verd de Catalunya” és “un altre dels grans projectes” que el govern “posa sobre la taula” per “contribuir” al “repte europeu” de “garantir la provisió d’energia neta” i “avançar cap a la descarbonització” de l’economia.

Com en el cas dels xips, Aragonès ha afirmat que Catalunya té “la preparació, els centres de recerca, la indústria preparada i el compromís de les administracions”.

La Xarxa d’Agències Europees (EUAN per les sigles en anglès), la presidència de la qual rota entre els seus membres, agrupa les 48 agències de la UE i facilita la col·laboració entre elles. El paper d’aquestes agències és donar suport a la Unió en polítiques concretes, des de la salut o la seguretat alimentària fins a l’acollida de persones refugiades o la lluita contra el canvi climàtic. Alhora treballen per apropar la UE al conjunt de la ciutadania. Fusion for Energy, amb seu a Barcelona, ostenta aquest any la presidència rotatòria de l’EUAN.

Amb més de 400 persones en plantilla i 5.600 milions d’euros de pressupost per al període 2021-2027, la missió de Fusion for Energy és fer realitat l’energia de fusió, una energia abundant, segura i sostenible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres a la Zona Franca

barcelona
economia

Acord per reactivar l’antiga Nissan tres anys després del tancament

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA