Economia

Mig miler de persones protesten davant de Foment per reclamar pujades de sou

Els sindicats anuncien una vaga al sector del metall

Avisen que el conflicte continuarà arreu si no hi ha acords

Mig miler de persones convocades Els sindicats CCOO, UGT i USOC s’han manifestat davant la patronal Foment del Treball per reclamar que es desbloquegin el centenar de negociacions per renovar convenis col·lectius, la gran majoria encallats per desacords en pujades salarials, en plena escalada inflacionista. Unes 200 persones han exigit sota la pluja que s’aturi la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors en mig de l’escalada rècord de la inflació, que va arribar al 9% al setembre. Precisament, els sindicats han anunciat la primera vaga d’un gran conveni sectorial a Catalunya, el del metall, del 28 al 29 d’octubre.

Aquest conveni és el marc laboral per uns 200.000 treballadors a la demarcació de Barcelona. La mobilització s’ha sumat a la ja anunciada del mateix conveni a Tarragona del 24 i el 25 d’octubre.

“L’increment de la inflació a qui està afectant més no és a les empreses, que ho han traslladat als beneficis, és a les famílies. I a la tardor i l’hivern encara serà pitjor. Per tant, mobilització, mobilització i conflicte fins que no hi hagi un acord”, ha afirmat el secretari general d’UGT, Camil Ros. El líder sindical s’ha preguntat com pot ser que els treballadors hagin arribat a un acord amb l’administració de l’Estat i, en canvi, “la CEOEO segueixi enrocada”. “La cara de vergonya els hi hauria de caure”, ha afegit.

La secretària general d’USOC, Maria Recuero, també ha lamentat que la patronal estigui bloquejant la negociació dels convenis per no apujar salaris i ha fet una crida als empleats a manifestar-se per aconseguir increments salarials.

En la mateixa línia, el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha dit que cal “donar una resposta contundent” amb mobilitzacions de la classe obrera, que confluiran en una manifestació a Madrid el 3 de novembre. “O controlen la seva avarícia i reparteixen els salaris o la pau social està trencada”, ha avisat Pacheco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA