Economia

Sanofi invertirà més de 15 milions d’euros a la planta de Riells i Viabrea en els propers tres anys

L’anunci s’ha fet en el marc del 50è aniversari del centre, que dóna feina a més de tres-centes persones i exporta el 94% de la producció a més de 120 països de tot el món

La farmacèutica Sanofi invertirà més de 15 milions d’euros a la planta de Riells i Viabrea (Selva) en els propers tres anys. Aquesta inversió plurianual s’enfocarà a modernitzar les instal·lacions, augmentar un 10% la capacitat de producció, potenciar la digitalització i impulsar millores ambientals (com ara un camp de plaques solars). Especialitzada en medicaments sòlids -càpsules i comprimits- per tractar una vintena de patologies, la planta de Sanofi té més de 300 treballadors. El centre, que celebra el 50è aniversari, produeix anualment 72 milions de caixes de medicaments, el 94% dels quals s’exporten a més de 120 països. “Riells és un centre de referència per a Sanofi”, subratlla la directora de la planta, Audrey Lasserre.

Situada al peu de la carretera C-35, la planta que la farmacèutica té a la Selva és un centre estratègic per a la multinacional francesa. Ho proven els 26 milions d’euros d’inversió que la companyia hi ha destinat en els darrers quatre anys, als quals ara se n’hi sumaran 15 més entre el 2023 i el 2025.

La planta de Riells està especialitzada en produir formes sòlides -comprimits i càpsules- per tractar patologies del sistema nerviós central, cardiovasculars, tiroides, antimalària, teràpia biliar i infeccions bacterianes. De fet, alguns dels medicaments que surten del centre de la Selva, i que es distribueixen arreu del món, es consideren “essencials” per part de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Les noves inversions que Sanofi farà a la planta, i que s’han anunciat durant l’acte de celebració del 50è aniversari, permetran optimitzar i modernitzar equipaments, incrementar la capacitat de producció del centre, potenciar la digitalització dels diferents processos i impulsar millores mediambientals. “Riells és un centre de referència per a Sanofi, i ens en sentim molt orgullosos”, destaca la directora del centre.

“Gràcies a les inversions que hem fet aquests últims anys, i a les que impulsarem a partir d’ara, volem accelerar l’adaptació de la planta als reptes i oportunitats tant del present com del futur”, explica Lasserre. “Sobretot, ens focalitzarem a augmentar la nostra capacitat productiva i en millorar, simplificar i digitalitzar processos, amb la finalitat de ser més competitius a nivell internacional”, afegeix la directora.

72 milions de caixes

Actualment, la planta que Sanofi té a les comarques gironines produeix 72 milions de capses de medicaments anuals, que engloben fins a 80 fórmules diferents per tractar més d’una vintena de patologies. Traslladat en comprimits, cada any des d’aquest centre de producció en surten “fins a quatre bilions d’unitats galèniques”, precisa Audrey Lasserre.

Amb les noves inversions, l’objectiu és que la planta de Sanofi a Riells i Viabrea creixi un 10% en capacitat productiva. “És a dir, incrementarem les xifres actuals amb 300 milions més de comprimits anuals”, concreta la directora. En paral·lel, Lasserre també avança que el centre avançarà cap a la sostenibilitat, perquè s’instal·laran plaques solars a les teulades de diferents edificis del complex (que ocupa 66.800 metres quadrats).

La planta de Sanofi a Riells i Viabrea té una clara vocació exterior. Perquè de fet, el 94% de la seva producció s’exporta a més de 120 mercats d’arreu del món (el 80% a Europa i el 20% restant, a països emergents)

Hub digital mundial

Per commemorar el 50è aniversari de la planta, directius de la farmacèutica han visitat les instal·lacions acompanyats de representants de la Generalitat, el govern espanyol, l’ambaixada francesa i autoritats locals. Després, s’ha descobert una placa commemorativa.

La directora general de Sanofi a Espanya, Margarita López-Acosta, destaca que per a la multinacional farmacèutica és “un orgull” commemorar l’efemèride, perquè la planta de Riells i Viabrea és “una mostra més del nostre compromís per perseguir el poder de la ciència, no només des de la perspectiva de la investigació i el desenvolupament de molècules innovadores, sinó també des de la producció de medicaments; molts d’ells essencials, segons l’OMS”.

López-Acosta també ha refermat l’aposta de Sanofi per Catalunya i l’Estat recordant que, a més del centre de producció de Riells i Viabrea, la farmacèutica va escollir Barcelona per inaugurar-hi el seu “hub digital mundial” l’any 2016. “És important mantenir i reforçar aquest compromís per garantir i accelerar l’accés dels pacients a les innovacions terapèutiques que aportem”, ha subratllat la directora general.

Durant l’acte, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, ha destacat “l’excel·lència” de Sanofi a l’hora de proveir medicaments essencials i ha recordat la importància que té “el sector de les ciències de la vida” a Catalunya. “Representa el 8,7% del seu PIB i dona feina a més de 250.000 persones”, ha subratllat el secretari, destacant la voluntat del país per “atraure inversions”.

Per la seva banda, la delegada de l’Estat a Catalunya, Maria Eugènia Gay, ha posat en relleu l’aposta per a la investigació que fa Sanofi, “per progressar en avenços a la salut i millorar la qualitat de vida de les persones”. Gay també ha recordat que, precisament, ara fa pocs dies la multinacional francesa ha rebut l’aval d’Europa per comercialitzar la seva vacuna contra la covid-19 i ha felicitat la companyia.

Presència a 100 països

La multinacional biofarmacèutica francesa té presència a un centenar de països. Abasta des de la prevenció de malalties fins al seu tractament, oferint vacunes i medicaments per a malalties rares, l’esclerosi múltiple, l’oncologia, la immunologia, les malalties cardiovasculars, la diabetis i la cura personal.

Arreu del món, té 73 centres de producció i la seva plantilla està formada per més de 100.000 treballadors. Actualment, Sanofi té en marxa 80 estudis clínics i l’any passat va facturar 37.761 milions d’euros..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona