Economia

Wavekup o com orientar la vocació en el jovent

La plataforma és una de les iniciatives finançades amb un microcrèdit de MicroBank, el banc social de CaixaBank

“Un 85% de treballadors al món no estan satisfets amb la seva feina.” Parla Sònia Solà, fundadora de Wavekup, una plataforma multicanal d’orientació vocacional i creixement personal dirigida, principalment, als adolescents de 13 a 18 anys per ajudar-los a descobrir què els agrada. La iniciativa permet a aquest col·lectiu accedir als secrets de les diferents professions i oficis, amb la intenció de disposar de la màxima informació possible per prendre la decisió més encertada sobre el seu futur en funció de les seves preferències. Wavekup, segons destaca la seva fundadora, acosta el món laboral als joves a través del seu canal i de les xarxes socials amb entrevistes a professionals que expliquen com és el seu dia a dia, la cosa que més i la que menys els agrada, les habilitats i formació que es requereixen, etc. D’altra banda, els ajuda directament a través de tallers d’autoconeixement i orientació vocacional, que se celebren de manera tant presencial com en línia, i de manera particular i en instituts.

Finançament a mida

L’empresa de Solà és un dels projectes que ha estat beneficiada amb un microcrèdit de MicroBank, el banc social de CaixaBank. que ofereix finançament a emprenedors, autònoms i microempreses perquè puguin posar en marxa o ampliar el seu negoci amb l’objectiu final de contribuir a generar riquesa i benestar al territori.

De fet, MicroBank va concedir un microcrèdit a Sònia Solà perquè pogués materialitzar la seva idea de negoci, que actualment és un projecte consolidat. Però el de Wavekup és només un dels milers de somnis que MicroBank ha ajudat a complir gràcies a la concessió de microcrèdits. Concretament, l’any 2021 l’entitat va atorgar un total de 15.221 microcrèdits a autònoms, emprenedors i microempreses a Espanya per un valor global de 196 milions d’euros. Segons destaca Cristina González, directora general de MicroBank, “els microcrèdits fomenten la inclusió financera, l’activitat productiva, la creació de llocs de treball i el desenvolupament personal i familiar”. “Són una eina empoderadora per a milers de persones amb talent que, d’altra manera, probablement haurien de renunciar a les seves il·lusions”, explica González, que està convençuda que de l’èxit de Wavekup no se’n beneficiarà només la seva fundadora, sinó el conjunt de la societat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona