Economia

Lourdes Ciuró fitxa com a assessora pel Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida

El Sindicat de Llogateres diu que el fitxatge de Ciuró “situa el lobby immobiliari més a prop dels poders polítics”

L’exconsellera de Justícia Lourdes Ciuró ha fitxat pel Col·legi d’Administradors de Finques Barcelona-Lleida, segons ha informat la institució en un comunicat. Ciuró serà assessora en Relacions Institucionals i Comunicació, amb l’objectiu de “consolidar” les relacions institucionals amb les administracions públiques catalanes i ampliació l’acció de comunicació amb els ciutadans. La institució ha considerat que aquesta incorporació és una aposta clara per consolidar passos en el camí de créixer com a col·legi professional i posicionar els col·legiats com a referents professionals en el sector de l’habitatge amb respecte al dret de consumidors i usuaris.

El Sindicat de Llogateres denuncia que aquest tipus de fitxatges “situen el lobby immobiliari encara més a prop dels poders polítics per seguir dificultant les polítiques d’habitatge que han de beneficiar la majoria de població”, com la regulació dels lloguers, les mesures anticrisi o futures lleis com la Llei Estatal d’Habitatge o la Llei d’Arrendaments de Catalunya. L’organització veu incompatible defensar els interessos de la ciutadania amb els dels sectors econòmics que es beneficien de la pujada de preus de l’habitatge.

A més, recorden que Ciuró va ser la consellera responsable de l’avantprojecte de Llei d’arrendaments de Catalunya. Una llei, destaquen, que ha de servir per protegir els drets de la gent llogatera davant els abusos, precisament, d’arrendadors i immobiliàries, i per avançar en els drets col·lectius i d’organització.

El Síndicat de Llogateres també es mostra crític amb altres casos de portes giratòries i mencionen el de Joan Clos, que després de ser alcalde de Barcelona i ministre d’Indústria, Turisme i Comerç és ara portaveu d’ASVAL, l’associació de propietaris amb habitatges per llogar. A més, denuncien que precisament l’exministre socialista serà l’encarregat de pilotar la denúncia del lobby immobiliari contra les darreres mesures anticrisi aprovades per la mateixa Moncloa.

D’altra banda, esmenten el cas de Carles Sala, que pocs dies després de ser destituït com a secretari d’Habitatge de la Generalitat va ser escollit com a membre de la Junta de Govern del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona