Economia

ESTATS UNITS

El fundador de la plataforma de criptomonedes FTX es declara no culpable de delictes de frau

Les autoritats nord-americanes atribueixen vuit càrrecs a Sam Bankman-Fried, entre els quals hi ha blanqueig de diners i violació de les lleis de finançament de campanyes polítiques

L’inici del judici està previst pel 2 d’octubre i SBF, com se’l coneix, s’enfronta a un màxim de 115 anys de presó si és condemnat per tots els delictes

El fundador de la plataforma de criptomonedes FTX, Sam Bankman-Fried, s’ha declarat avui en un tribunal federal de Nova York no culpable dels múltiples delictes que li atribueixen les autoritats dels Estats Units després de la fallida de la seva empresa, que va arribar a estar valorada en 32.000 milions de dòlars, segons els mitjans locals.

El jove empresari (conegut per les seves inicials, SBF) s’ha presentat en persona davant del jutge, enmig d’una gran presència mediàtica, per respondre pels vuit càrrecs que li imputa la Fiscalia del Districte Sud de Nova York, entre els quals hi ha els de frau electrònic, blanqueig de diners i violació de les lleis de finançament de campanyes polítiques.

SBF va ser extradit a Nova York el mes passat des de les Bahames, seu de l’empresa i on ell residia, però ha estat des del 22 de desembre en llibertat condicional a casa dels seus pares a Palo Alto (Califòrnia, EUA) després de pactar una de les fiances més altes de la història dels EUA, de 250 milions de dòlars.

El presumpte estafador, que s’enfronta a un màxim de 115 anys de presó si és condemnat per tots els delictes en aquest cas, té programat el començament del judici el proper 2 d’octubre, segons va ordenar el jutge.

SBF, de 30 anys, ha lluït un trajo sense corbata i ha estat acompanyat per la seva mare, advocats i diversos guardaespatlles, que s’han obert pas a cops de colze entre els fotògrafs que s’han amuntegat a prop del tribunal, segons mostren vídeos penjats a Twitter.

Precisament a causa de la gran expectació, la defensa de l’acusat havia sol·licitat a la justícia que no divulgui els noms de dos avalistes que van cobrir la seva quantiosa fiança —a més dels pares— per evitar “intrusions en la seva privadesa, així com amenaces i assetjament”, petició a la qual el magistrat va accedir.

Abans de la compareixença, el fiscal Damian Williams ha anunciat que la seva oficina ha creat un equip de treball especial que es dedicarà a bregar amb “assumptes relacionats amb la caiguda de FTX”, incloent-hi la recuperació dels actius estafats a les víctimes, segons recull el diari New York Post.

FTX es va declarar en fallida el passat 11 de novembre després d’un ràpid col·lapse després que molts usuaris s’afanyessin a retirar els seus fons enmig d’informacions que posaven en dubte la solvència de la companyia, i el seu desastre ha causat estralls al sector.

Carolyn Ellison, que era la directora executiva d’Alameda Research —el braç inversor de FTX, fundat també per l’acusat— i Gary Wang, el cofundador de FTX, prèviament s’han declarat culpables de càrrecs criminals relacionats amb el paper en el frau que va contribuir a la caiguda de la companyia.

SBF també afronta acusacions de frau per part dels reguladors de la borsa i el mercat de derivats als EUA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona