Economia

EGIPTE

Reflotat el vaixell mercant encallat al canal de Suez

El succés ha tingut lloc no gaire lluny d’on el març de 2021 el portacontenidors ‘Ever Green’ es va quedar embarrancat en circumstàncies meteorològiques similars i va bloquejar durant diversos dies la navegació en aquesta important via marítima

Un mercant que va encallar la matinada passada al canal de Suez pel mal temps ha estat reflotat amb l’ajuda de diversos remolcadors, han informat fonts oficials i la companyia propietària, de manera que la situació ha tornat a la normalitat.

El ‘M/V Glory’, de 225 metres de llarg i amb bandera de les Illes Marshall, ha estat reflotat pels remolcadors de l’Autoritat del canal de Suez, ha dit la companyia propietària Leth de nacionalitat noruega.

També l’Autoritat gestora del canal ha confirmat en un comunicat que la nau ha estat reflotada amb l’ajuda de quatre remocadors i que la navegació a la via marítima ha tornat a la normalitat.

Fonts de l’Autoritat gestora del canal havien informat Efe que la nau, que feia la travessia entre Turquia i la Xina, s’havia encallat a l’estratègica via marítima la matinada passada “a causa del mal temps que prevalia diumenge a la nit a dilluns”.

El succés ha tingut lloc a prop d’Al-Qantara, davant de les costes d’Ismailiya, a uns 120 quilòmetres al nord-est del Caire, no gaire lluny d’on el març de 2021 el portacontenidors ‘Ever Green’ es va quedar encallat en circumstàncies meteorològiques similars i va bloquejar durant diversos dies la navegació al canal.

El president de l’Autoritat gestora del Canal, el tinent general Ossama Rabie, ha atribuït en un comunicat l’incident del ‘M/V Glory’ a un error en els motors de la nau i ha assegurat que la navegació ha tornat a la normalitat.

“L’equip de salvament marítim ha atès amb professionalitat una sobtada fallada tècnica de la maquinària del vaixell ‘M/V Glory’ al quilòmetre 38 que transitava dins del Comboi Nord en la seva travessia de Turquia a la Xina (...) ara s’està treballant per remolcar el vaixell inactiu pel quilòmetre 51” per reparar-lo, ha dit Rabie, segons la nota.

Rabie “ha enviat un missatge de tranquil·litat sobre la regularitat de la navegació al canal, ja que s’ha organitzat l’ingrés de 26 vaixells del comboi sud, i el comboi nord creuarà després que el vaixell ‘M/V Glory’ reprengués la travessia del canal amb l’ajuda de l’autoritat”, afegeix la nota.

El responsable egipci també ha afirmat que l’autoritat té l’experiència de rescat necessària i les capacitats d’assegurança tècnica i de navegació necessàries per fer front professionalment a possibles situacions d’emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona