Economia

El nou impost a la banca costarà 170 milions al Sabadell

El nou impost a la banca va ser ahir un dels temes més comentats durant la presentació de resultats anuals del Banc Sabadell, ja que l’entitat estima que aquest tribut representarà un impacte d’uns 170 milions en el seu compte de resultats. Amb tot, els responsables executius de l’entitat no van avançar si presentaran recurs a l’impost, ja que aquesta serà “una decisió que haurà de prendre el consell”, en paraules del conseller delegat, César González Bueno, que tampoc va precisar si aquesta nova càrrega es farà repercutir en els clients. El conseller delegat va argumentar que actualment la banca “suporta una alta càrrega fiscal” i, tot i que els guanys del banc han experimentat un gran creixement –el 2022 va créixer gairebé un 62% fins als 859 milions d’euros–, “el cost del capital encara no és l’òptim”, va subratllar.

L’alt executiu es va mostrar optimista de cara a l’evolució del negoci per a aquest exercici i va valorar la “resiliència” de l’economia malgrat els impactes adversos de la guerra d’Ucraïna i la inflació. Així, tot i que el preveu que l’increment de tipus derivi en increments de la morositat, també espera que aquestes alces impulsin el rendiment dels seus crèdits i hipoteques.

Respecte al passiu, González-Bueno va recordar que els dipòsits a termini “tenen inconvenients i no són els més favorables”, i va recomanar apostar més pels dipòsits garantits. De cara a aquest any, el Sabadell vol continuar amb la reducció de les comissions iniciada el 2022, més que no pas aplicar augments de la retribució dels dipòsits. Això sí, els bons resultats faran que incrementi el pay out, el repartiment de beneficis entre els accionistes, fins al 50%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona