Economia

La plantilla d’Amazon a Martorelles titlla les propostes de l’empresa de “ridícules”

Els treballadors inicien dimecres una aturada “indefinida” que volen que canviï el rumb de les converses

Els treballadors del centre de Martorelles que Amazon vol tancar i traslladar han celebrat aquest dissabte una assemblea per escalfar motors de cara a la vaga que començaran el dimecres vinent. Segons ha explicat la presidenta del comitè d’empresa del centre, Esther Rodríguez, les propostes aportades fins ara per la direcció han sigut “ridícules”. “Esperem que se centrin i vegin que anem tots a una i comencin a negociar de debò”, ha declarat un cop acabada la reunió de treballadors celebrada a un pavelló de Martorelles. “És un tancament, no un trasllat”, ha alertat abans d’avisar que buscaran treure a la multinacional “tot el que es pugui”. En aquest sentit, reconeixen que la seva “esperança” és l’aturada que comença la setmana entrant.

Tal com ha reconegut Rodríguez, el tancament del centre és “irreversible”, però la plantilla i els sindicats esperen treure’n tot el que puguin. “L’acomiadament és lliure, però no gratuït”, ha alertat. Segons la dirigent sindical d’UGT, la plantilla està “animada” i ha preparat una agenda de mobilitzacions a les instal·lacions de Martorelles. Tanmateix, ha promès que la vaga que comença l’1 de febrer serà “indefinida fins al final de la negociació”.

Els treballadors d’aquest centre logístic que dona feina 745 persones van registrar al gener una vaga que, inicialment, aturarà l’empresa fins al 17 de febrer. La decisió arriba en plenes negociacions amb el gegant nord-americà, que va anunciar fa dues setmanes que tancaria les instal·lacions per traslladar-ne l’activitat a Saragossa. Que la vaga es registri per disset dies no implica que s’acabi duent a terme tot el període, i tampoc que es pugui allargar més temps.

Tot i que la multinacional de comerç electrònic va prometre que garantiria els 745 llocs de treball amb recol·locacions, els sindicats han criticat durament la mesura, que consideren un “ERO encobert” i un tancament sense marxa enrere. A banda del de Martorelles, Amazon té centres a altres punts de Catalunya com el Prat de Llobregat, Castellbisbal i, a partir de l’abril, a El Far d’Empordà.

La possible vaga és una mesura de pressió en un procés de negociació pel tancament que va començar fa una setmana i ha de durar un mes. Les converses compten amb la mediació de l’Ajuntament de la ciutat vallesana i del Departament d’Empresa i Treball tot i que fins ara no han donat fruits. Uns 200 treballadors han participat en l’assemblea, que ha durat dues hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona