Economia

Els Bancs d’Aliments es queden sense llet

Els voluntaris han llançat una campanya per captar aportacions econòmiques

Els Bancs d’Aliments de Catalunya s’han quedat sense un producte de primera necessitat. Per culpa de l’escalada del seu preu i també la retirada d’ajudes públiques, s’han quedat sense llet per repartir entre les persones amb menys recursos. És per això que la Federació Catalana de Bancs d’Aliments (FECATBAL) ha llançat una campanya, amb el lema “SOS Llet!’ per captar donacions econòmiques i poder atendre com cal les 240.441 persones que atenen a tot Catalunya. El president de l’entitat, Antonio Fo, ha explicat a Efe que durant aquest any només han pogut repartir 0,6 litres de llet per persona i setmana, quan el que es recomana per a una dieta saludable és un litre. Aquest mes ja no en tenen prou per distribuir entre els seus usuaris.

Entre les causes del desproveïment de llet als Bancs d’Aliments hi ha la reducció de l’ajuda procedent del programa del Fons Europeu d’Ajuda a les Persones Desfavorides, que no preveu l’aportació d’aquest aliment bàsic. El president de FECATBAL explica que la Unió Europea els ha comunicat que el primer lliurament d’aliments previst per a aquest 2023 es veurà reduït en un 50% respecte a l’any passat i que, a més, no està previst incloure-hi la llet. Fo assegura que si no aconsegueixen ingressos extra per combatre aquesta emergència no podran garantir el subministrament d’aquest producte als bancs d’aliments.

La campanya comença aquest mes de març i estarà disponible a la web de la FECATBAL i també als portals dels Bancs d’Aliments de Lleida, Girona i Tarragona i Barcelona. Estarà activa fins a mitjans d’abril. Antonio Fo ha fet una crida “urgent” a administracions, empreses i ciutadania per col·laborar en aquesta campanya, “perquè des d’aquest mes de març no tenim prou llet per distribuir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA