Economia

Consell europeu

Els líders europeus tanquen el Consell Europeu amb el compromís d’avançar en la culminació de la Unió Bancària

Els 27 defensen la resiliència dels bancs, però subratllen la importància de reforçar encara més el sector

Els líders europeus han posat el punt final aquest divendres el Consell Europeu amb el compromís d’avançar en la culminació de la Unió Bancària per incrementar la resiliència del sector financer.

Després d’un debat on també han participat la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde, i el president de l’Eurogrup, Paschal Donohoe, els vint-i-set han sortit amb una declaració conjunta on subratllen la importància de reforçar la coordinació entre estats i continuar fent un seguiment “exhaustiu” d’una situació econòmica marcada encara per la incertesa.

El document, però, presenta poques diferències amb el que van acordar els líders el juny de l’any passat, on també es demanaven “més esforços” per completar la Unió Bancària.

El comunicat emès aquest divendres es limita a assenyalar que el marc de governança econòmica —l’estratègia de la UE per evitar i corregir situacions econòmiques problemàtiques a les economies nacionals— és “un pilar clau” de la Unió Econòmica i Monetària.

Alhora, apunta que una estructura financera reforçada és “vital” per atraure inversions, donar suport a la innovació i fomentar la creació de llocs de treball, així com accelerar en la transició verda i digital.

En aquest sentit, insta als diferents agents del mercat i a les institucions amb poder legislatiu —la Comissió Europea— que també avancin en la implementació de la Unió de Mercats de Capital. Si bé els líders reiteren que la resiliència del sistema bancari europeu s’ha incrementat durant els últims anys i que les entitats gaudeixen d’una posició “sòlida” de capital i liquiditat, es remeten novament al comunicat publicat el passat juny per avançar cap a la Unió Bancària.

A propòsit d’això, i malgrat la importància que se li havia donat la cimera de l’euro, ni la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ni el president del Consell de la Unió Europea, Charles Michel, han donat una roda de premsa un cop ha acabat la reunió, un fet gens habitual en el marc d’aquestes trobades a Brussel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona

Suara vol captar capital per finançar la innovació

Barcelona