Economia

Economia

L’ocupació turística torna a la prepandèmia

El sector turístic gironí tanca aquest dilluns una “bona” Setmana Santa amb ocupacions que voregen el ple en certs establiments. La zona de la Costa Brava centre és on hi ha hagut ocupacions més elevades i en els darrers quatre dies festius s’ha arribat al 90% de les places plenes. En aquest sentit, el president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques Gironines, Antonio Escudero, ha explicat que les dades registrades aquest any responen a la “dinàmica habitual” de la Setmana Santa que hi havia abans de la pandèmia i són xifres que ja hi havia el 2019. Malgrat tot, Escudero ha recordat que la Setmana Santa “només són deu dies i la meitat són a mig gas”.

A la zona nord de la Costa Brava, els registres s’han quedat en el 80% i a Cerdanya i el Ripollès han remuntat unes xifres dolentes per la manca de neu a les estacions d’esquí i han arribat al voltant del 85%. De fet, les dades es queden sobre el 60% a tota la demarcació, tret de la zona del centre de la Costa Brava, que té el 70%, i els establiments del Ripollès i Cerdanya, que només han aconseguit omplir quatre de cada deu places obertes. La preocupació dels empresaris és què passarà entre la Setmana Santa i l’inici de la temporada d’estiu. “Ha anat bé, però tampoc podem dir que és molt bo perquè només han estat deu dies”, ha lamentat el president de la federació.

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació Turística d’Apartaments a les comarques gironines, Esther Torrent, s’ha mostrat més optimista. Assegura que en certs establiments hi havia dades superiors a les previstes, tot i que ja hi havia moltes reserves fetes. En apartaments turístics, les zones del litoral també han funcionat millor que a la muntanya per la reducció de la temporada d’esquí. El perfil del visitant d’aquests dies en hotels de la demarcació ha estat públic majoritàriament de Barcelona i familiar que ha fet estades d’entre dues i tres nits. Particularment en els apartaments, Torrent ha assegurat que pràcticament la meitat dels visitants eren turistes estrangers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia