Economia

economia

El fons noruec fa marxa enrere i avala ara els plans de Ferrovial

Els canvis confirmen el nerviosisme que envolta el canvi de seu de Madrid a Holanda

Només un dia després que anunciés que votaria en contra, el fons de pensions de l’Estat noruec que té l’1,5% de Ferrovial acaba d’anunciar que fa marxa enrere i validarà els plans de la constructora de canviar de seu. Demà tindrà lloc la decisiva junta on es debatrà el trasllat de Madrid a Holanda, i el vot a favor del Fons de Pensions Global està ara garantit. Només 24 hores abans, havia retret la falta de transparència de l’operació. El fons no ha concretat el perquè del seu canvi d’opinió.

Des que es van fer públiques les intencions de Ferrovial, el cap de setmana, que el govern espanyol ha expressat reiteradament el seu malestar pel trasllat de seu. La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha mostrat el seu “respecte “absolut” però ha deixat clar que “no existeix un fonament” per prendre aquesta decisió empresarial. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha dit avui que els accionistes “tenen tot el dret a conèixer la veritat” per poder analitzar pros i contres, en el que Ferrovial considera una intromissió sense precedents en les decisions estratègiques d’una empresa privada. L’executiu insisteix que el grup pot cotitzar al mercat nord-americà sense necessitat de canviar de seu.

La constructora espanyola proposarà demà ser absorbida per la seva filial holandesa perquè, assegura, entre d’altres motius això facilitarà el seu debut a la borsa d’Estats Units. També al·lega que tindrà més visibilitat i serà més competitiu en els mercats internacionals, a banda de millors condicions de finançament. A l’executiu li demana que accepti el que decideixin els accionistes. Si no hi ha cap gir inesperat, l’operació serà aprovada.

La junta de Ferrovial començarà a dos quarts d’una del migdia. Els accionistes contraris a l’operació, explica Efe, poden acollir-se al seu dret de separació per sortir del capital del grup. En aquest cas, rebrien una contraprestació de 26 euros per títol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA