Economia

economia

Viure a Barcelona costa el 81,5% del sou

El cost de la vida a la demarcació de Barcelona xucla el 81,5% del sou mitjà dels ciutadans que hi viuen, i això fa que sigui l’àrea més cara de l’Estat. Ho constata un estudi de la comparadora de finances Hellosafe, que la posa per sobre de Màlaga (81,4%) i de les Illes Balears (80%). Fins i tot és significativament més cara que Madrid (73%), superat al seu torn per la demarcació de Girona, que reclama el 75,2% del salari, el mateix nivell que València. A l’Estat espanyol, el cost de la vida representa el 68,9% del sou, una mitjana inferior a la de dues de les quatre demarcacions catalanes, però superior a la de les terres de Lleida i Tarragona, que requereixen el 51% i el 61,9% del sou, respectivament. Aquests càlculs s’han fet amb dades de Numbeo, Idealista i la Seguretat Social.

El sou mitjà de l’àrea de Barcelona és de 2.131,6 euros, però el cost per viure-hi és de 1.737,65 euros. Una despesa que inclou els aliments, el transport, l’oci i l’habitatge, element clau per com s’ha disparat el preu del lloguer. A les comarques gironines, el salari mitjà és de 1.805,7 euros i el cost de la vida és de 1.357,90, mentre que a Tarragona el sou és de 1889,9 euros i el cost per viure-hi, de 1.170,20. Les terres de Lleida són un dels indrets més barats: el sou mitjà és de 1.806,6 euros quan els costos són de 921,51. D’altra banda, a Madrid, el sou mitjà és de 2.149,3 euros, lleugerament per sobre del barceloní, però l’estudi situa les despeses en 1.568,57 euros, és a dir, 170 euros per sota. I si s’agafa la mitjana estatal, es cobra 1.923,6 euros de salari i el cost de vida és de 1.325,25 euros.

Amb les dades a la mà, es pot destacar que el salari mínim interprofessional, de 1.080 euros, és insuficient per al cost de la vida en tres de les quatre demarcacions catalanes. Ara bé, l’estudi posa l’accent en l’afectació del cost de l’habitatge en les despeses generals mensuals: si es prescindís d’aquest cost, sobrarien 354 euros cada mes cobrant el salari mínim de 1.080 euros. Per tant, la despesa mitjana per elements que no són l’habitatge és de 656,6 euros al mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA