Economia

Ferrovial té via lliure per traslladar la seu als Països Baixos

Cap accionista ha venut títols, tot i que n’hi va haver que es van oposar al canvi

La companyia va prometre no marxar de l’Estat si les peticions de venda superaven els 500 milions d’euros

Ferrovial té llum verda per al trasllat de la seva seu als Països Baixos. La companyia havia condicionat el canvi al fet que els accionistes no venguessin títols per valor superior als 500 milions, equivalent a un 2,6% del capital. I tot i que en la junta celebrada fa un mes, n’hi va haver que es van mostrar contraris al trasllat, finalment cap ha venut les seves accions.

L’empresa ha confirmat que no hi ha hagut ningú que hagi demanat exercir el dret de separació, que permetia vendre les accions a 26 euros, un 12% menys del preu de cotització actual a la borsa, segons informa l’ACN. “Un cop acabat el període per a la comunicació per part dels accionistes del desig a exercir el dret a separació, no ens consta que ningú l’hagi exercit”, assenyala l’empresa. Per exercir aquest dret calia haver votat en contra del trasllat a la junta, on els posseïdors d’un 4,45% del capital s’hi van oposar. Gran part d’aquest percentatge corresponia al 4,15% del germà del president de la companyia, Leopoldo del Pino, crític amb el canvi de seu i quart accionista del grup. Si hagués exercit el seu dret de venda, el volum de l’operació hauria superat els 800 milions.

El procediment estableix ara un termini de quatre dies per acabar de corroborar la informació abans de donar per tancat el procediment. La companyia que dirigeix Rafael del Pino també ha detallat que no els consta que “cap creditor hagi exercit del dret d’oposició”.

També el govern espanyol, tot i no tenir-hi autoritat, s’ha mostrat contrari i ha fet algunes pressions per evitar la mudança de Ferrovial als Països Baixos, que la companyia ha negat que es faci per motius fiscals, sinó pel fet que més del 80% del negoci el té fora de l’Estat. La junta d’accionistes va aprovar la proposta de fusionar-se amb la seva filial a Amsterdam i executar així un canvi de seu dins les fronteres de la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci