Economia

El Cercle elogia el “compromís amb el progrés social” de Josep Piqué

La institució ret homenatge els tres expresidents morts aquest any durant l’acte d’entrega al ’Premi Construcció Europea 2023’ a l’alcalde de Varsòvia

El Cercle d’Economia ha destacat la “integritat” i el compromís “amb el progrés social” del polític i empresari i expresident Josep Piqué. Ho ha fet durant l’acte d’homenatge que ha ofert a Piqué i als altres dos expresident morts aquest any, Vicenç Oller i Enric Corominas.

El també expresident Antón Costas ha estat l’encarregat de recordar els tres empresaris durant l’acte per l’entrega al ’Premi Construcció Europea 2023’ a l’alcalde de Varsòvia, Rafal Trzaskowski, que ha comptat amb la presència del rei Felip VI, qui ha destacat que amb Piqué va tenir “el privilegi de treballar i de fer una relació personal”.

Costas ha posat èmfasi en què els tres expresidents homenatjats van coincidir en la defensa de la democràcia, d’una economia social de mercat com a “instrument” per crear i distribuir riquesa, i de la recerca d’una societat oberta i integrada a Europa i a les institucions occidentals.

També ha subratllat que tots tres van tenir “la virtut” d’assumir “el coratge cívic de dir allò que creiem que hem de dir a cada moment per mantenir la independència de la nostra institució”.

Costas ha tingut paraules especialment sentides per a Josep Piqué, que va presidir el Cercle en dues etapes diferents i que va morir el mes d’abril als 68 anys.

Després de recordar l’amistat estreta que els unia, ha apuntat que el que també va ser ministre del PP va encarnar de manera molt intensa la defensa d’una societat liberal oberta a les institucions europees, a les atlàntiques i al món, i que va destacar per la seva “integritat i compromís amb el progrés social”.

“Quan es va incorporar al govern del PP la modernització de la política exterior espanyola i del partit conservador espanyol va ser molt important”, ha dit.

Respecte Vicenç Oller, que va ser el primer conseller d’indústria de la Generalitat recuperada després del franquisme, ha destacat la dedicació a la modernització de les empreses i la preocupació per millorar les infraestructures per guanyar productivitat i competitivitat.

I sobre Enric Corominas ha recordat que era un gran defensor de les institucions europees i del manteniment d’Espanya a l’OTAN, així com el seu paper clau per renovar el Cercle, obrint la porta a noves generacions d’empresaris.

l rei Felip VI ha dit que “només des de la col·laboració” es podrà fer front als reptes i aprofitar les “oportunitats” que sorgeixen d’un món que ha descrit com “cada cop més complex i amb més incerteses”. En un discurs al Cercle d’Economia per l’entrega al ’Premi Construcció Europea 2023’ a l’alcalde de Varsòvia, Rafal Trzaskowski, el monarca espanyol ha afirmat en “temps de transició, de crisis periòdiques, solapades o de moltes facetes, cal aixecar la mirada i tenir una mirada a llarg termini”. Després de rebre el premi, Trzaskowski ha avisat que els ucraïneses “estan morint” per defensar els valors europeus i ha comentat que també lluiten per al conjunt d’europeus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida