Economia

B. Braun inaugura al Penedès la seva planta fotovoltaica més gran de l’Estat

L’energia autogenerada equival al consum anual de 153 llars i representa un 20% de les necessitats de les instal·lacions

El grup de tecnologia mèdica B. Braun ha inaugurat al seu centre logístic Santa Oliva (Baix Penedès) la planta fotovoltaica més gran de la companyia a l’Estat. Concretament, hi ha instal·lat 1.280 panells amb disposició coplanària que generen més del 20% del consum elèctric anual que requereix l’activitat de les instal·lacions. Segons ha informat B. Braun en un comunicat que ha recollit Efe, amb aquesta iniciativa es redueix l’emissió de CO2, concretament de 440 tones a l’any.

El cap de magatzem, enginyeria i instal·lacions a B. Braun, Sergio Aranda, ha assenyalat que les plaques fotovoltaiques permeten que una infraestructura de “gran mida, amb uns 21.500 metres quadrats”, pugui mantenir “en tot moment” una temperatura d’entre 15 i 25 graus centígrads, ja que cal preservar el producte sanitari a una temperatura estricta per a la seva conservació de manera segura.

Per la seva banda, la cap tècnica de medi ambient, M. Carmen Rodríguez, ha corroborat que “suposa un gran estalvi” i que la xifra és alta tenint en compte que un magatzem d’aquesta mida consumeix molta energia perquè ha de climatitzar un volum molt gran d’aire.

“L’energia que autogenerem gràcies a la instal·lació de les plaques equival al consum anual de 153 llars de quatre persones”, ha detallat. Per assolir un alt grau de rendiment, també ha explicat que es va dur a terme una anàlisi tècnica tenint en compte la demanda “en cada instant” del centre logístic i la radiació solar que hi incideix. Així s’obté “un equilibri” entre la mida de la instal·lació i l’energia solar generada, aconseguint “un autoconsum del 100% sense excedents”.

La intenció de B. Braun és ampliar la xifra de plaques solars, així com replicar aquesta acció a altres centres per reduir “a nivell mundial” un 50% de les emissions de CO2 de la companyia el 2030.

En altres instal·lacions com la planta de sutures de Rubí (Vallès Occidental), també han instal·lat, de moment, 795 panells fotovoltaics que generen prop d’un 10% del consum elèctric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci