Economia

El Consell de Ministres aprova el projecte de la segona fase del Pla de Recuperació

El text, que implica 84.000 milions en préstecs dels Next Generation, serà enviat a Brussel·les, que té dos mesos per donar-hi el vistiplau

Bolaños insta Feijóo a especificar “amb quins retrocessos castigarà els ciutadans”

El govern espanyol ha aprovat el seu projecte per a la segona fase del Pla de Recuperació que es finança amb els fons europeus Next Generation i que, segons ha explicat la vicepresidenta i ministra d’Economia, Nadia Calviño, ha de servir per “culminar el procés de modernització estructural” de l’economia espanyola. El text ha d’anar a Brussel·les, on la Comissió Europea té uns dos mesos per donar-hi el vistiplau.

Calviño ha tret pit per xifres macroeconòmiques com les del mercat laboral, la inflació “entre les més baixes d’Europa” i el màxim històric d’exportacions. Alhora, ha expressat satisfacció per la reducció del dèficit i del deute públic sobre el PIB, i ha respost les crítiques en aquest sentit que ha fet el líder de l’oposició, Alberto Núñez Feijóo, assegurant que la ràtio del deute seria encara més baixa si l’executiu socialista “no hagués hagut d’assumir el pes del deute de la Sareb, que va ser gestionada pel PP”.

En aquesta segona fase del pla de recuperació, la responsable econòmica del govern espanyol ha anunciat que es disposarà “d’una xarxa de seguretat de 84.000 milions de préstecs” que permetran mantenir el ritme inversor iniciat amb la primera fase. Aquests préstecs amb condicions favorables inclouen 20.000 milions del fons de resiliència autonòmica que gestionarà el Banc Europeu d’Inversions.

D’altra banda, segons ha comunicat el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, el govern espanyol també ha aprovat un segon pla de drets humans, que inclou 421 mesures distribuïdes en quatre eixos: obligacions internacionals i de cooperació i política exterior feminista, protecció i la promoció dels drets humans, tant els històrics com els que van sorgint amb els canvis socials, com ara els del medi ambient, les tecnologies, la intel·ligència artificial o l’envelliment de la població; igualtat entre homes i dones i lluita contra la violència de gènere i els bretxes laborals, i finalment el garantiment de la igualtat de tracte i de no discriminació de grups específics.

Bolaños ha volgut replicar les promeses de Feijóo sobre la derogació de certes lleis. Pel ministre de la Presidència, “està clar que el projecte de Feijóo consisteix a derogar, és destructiu i caldria preguntar-li amb quins retrocessos vol castigar els ciutadans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci
Tribuna

Memòria històrica

@sninobecerra / Catedràtic emèrit de l’IQS School of Management (URL)