Economia

turisme

Els hotels baten rècords de preus a l’estiu

Als mesos de juliol i agost el preu mitjà per habitació i nit als hotels de Barcelona ha estat de 186 euros, tot un rècord. Són quasi 37 euros més que el preu mitjà per habitació i nit del 2019, abans de la pandèmia, i més de 9 euros més que l’any passat. El president del Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB), Jordi Clos, va valorar ahir molt positivament aquesta xifra perquè vol dir que cada vegada venen turistes “de més qualitat”, que són els que el sector vol. Enguany, reconeix Clos, els hotels ingressaran més que mai, “tot i que s’ha de tenir en compte l’augment de costos i que molts encara paguen els grans crèdits que es van haver de demanar pel tancament forçós de la covid”, va explicar Manel Casals, director general del GHB.

Tot i que l’agost ha estat molt positiu en ocupació hotelera, un 88%, aquesta ha estat dos punts per sota en relació amb la del 2019. Però el sector està content de la recuperació quasi total del turisme i ja mira més enllà. “Com a destinació, estem en un moment de maduresa que ens permet prioritzar la qualitat per sobre de la quantitat”, va dir Clos, que va deixar molt clar que el client que més interessa i pel qual s’ha de treballar ara mateix és el professional que ve a congressos i convencions. “Ara tenim un 60% de turistes d’oci i un 40% de turistes professionals. Voldríem que fos un 50-50 perquè, a més, al client de congrés no se’l nota tant com l’altre i és més respectuós. Van venir 88.000 persones pel Mobile World Congress i quasi ni es van notar”. Potenciar els congressos, doncs, és un dels objectius dels hotelers per obtenir aquest desitjat client.

Un altre client que interessa és l’entusiasta de l’art i la cultura, per això el GHB vol donar suport al sector públic perquè desenvolupi aquesta oferta. “Caldria apostar a gran escala per la cultura moderna, fer algun gran centre cultural com han fet altres ciutats similars a les nostres, com per exemple Berlín”, va dir Clos, a qui no li desagradaria desencallar el projecte de ciutat museística a Montjuïc.

Pel que fa al nou canvi de govern, el gremi el veu molt positiu perquè s’ha enterrat l’etapa del “no a tot de Colau”. Clos va insistir en la possibilitat d’incrementar el parc hoteler en “edificis singulars que aportin valor afegit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona