Economia

Una vaga deixa Itàlia sense gasolina

Protesta

Itàlia s'està quedant sense gasolina. Els italians que ahir a la tarda no van tenir la paciència de fer hores de cua per omplir el dipòsit, avui han hagut d'anar a treballar en transport públic. I, si no canvia res, fins divendres no tindran carburant.
La distribució d'aliments també comença a ser problemàtica i la tensió creix cada hora que passa. Aquesta situació l'han provocat els camioners, que protesten per l'augment del preu del gasoil.

La vaga va començar dilluns i ahir els representants dels camioners tenien una entrevista amb el ministre de Transports italià, Alessandro Bianchi, per demanar ajudes públiques al sector i desbloquejar la situació.

Negociacions trencades
Però la reunió ni tan sols va acabar. Els camioners van abandonar la taula de negociació i van continuar amb la protesta, que durarà fins divendres. Ahir al migdia, la Federació de Gestors de Distribuïdors de Carburant (Fegica) advertia que el 60% de les gasolineres havia acabat les seves reserves i a la tarda la xifra arribava al 80%. L'anunci va provocar que els italians anessin en massa a omplir el dipòsit i a les benzineres es van viure moments de tensió.

També hi va haver molta tensió en els diferents bloquejos que van fer els transportistes a les principals vies italianes, especialment a les autopistes, on dos camioners van resultar ferits. Encara es desconeixen les conseqüències que la protesta pot comportar a les empreses italianes, que no poden distribuir el que produeixen.

El 84% de les mercaderies es transporten en els 600.000 camions que circulen cada dia per Itàlia. Segons els sindicats, el 90% de tots els camioners va participar ahir a la protesta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.