Economia

El Fòrum del formatge aterra a Girona amb una cinquantena de productors

El Fòrum del formatge artesà i català aterrarà el març a Girona, amb una cinquantena de productors i demostracions de Marc Ribas, Gessamí Caramés i Toni Gerez. El 2 i 3 de març el passeig de la Devesa de Girona acollirà el Fòrum del formatge artesà i català, un nou esdeveniment gastronòmic considerat com el punt de trobada del sector formatger català i dels amants d’aquest producte.

Les parades del Fòrum ocuparan un espai de 2.000 metres quadrats a l’aire lliure i oferiran més de 200 formatges diferents, i els seus productors estaran a primera línia per explicar als visitants les singularitats de cadascuna d’aquestes creacions artesanals. El certamen també serà un punt de trobada entre comerciants, distribuïdors, restauradors, comunicadors, influencers... que crearan sinèrgies en un espai on també s’hi trobaran parades d’altres productes gastronòmics del segell Girona Excel·lent, que complementen l’oferta dels formatges, a més de vins de la DO Empordà i cerveses artesanes.

També es preveuen xerrades tècniques sobre el món del formatge artesà, així com presentacions de producte, espectacles i concerts.

El gastrònom Pep Nogué serà el conductor d’un programa de 25 activitats que compta amb professionals de renom de la cuina i la sala. Marc Ribas farà una demostració de cuina amb formatges i també servirà els dinars dels dos dies del Fòrum, la xef Gessamí Caramés també farà creacions culinàries en directe, el summiller Toni Gerez dirigirà un maridatge de vins i formatges i el professor de cuina Manel Guirado oferirà un espectacle gastronòmic familiar. També hi participaran Marc Masó, impulsor del restaurant Formàticum, que farà un taller de cuina exprés amb formatge artesà, Joan Murillo i el seu equip de cuina i sala del restaurant Divinum que faran un showcooking, una fórmula que també durà a terme Jordi Ávila, sota el segell de Girona Excel·lent. I Jordi Ferrer, amb pastisseria a Olot, farà una demostració dels pastissos de formatges artesans.

Alhora, a l’aula gastronòmica equipada amb cuina professional i situada al mateix recinte de la Devesa de Girona, s’hi faran demostracions i tastos guiats de formatges. I finalment, a l’espai Gastronòmic del Fòrum els visitants podran adquirir tiquets i degustar i gaudir dels diferents formatges que s’hi presentaran.

Al llarg del matí del dissabte també es celebrarà aquest concurs, amb un jurat format per una vuitantena d’experts del món de la gastronomia que determinarà quins son els millors formatges de cada categoria.

Aquest Fòrum del formatge artesà i català neix de la mà de l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà (ACREFA), una entitat amb 40 anys d’història i que aplega unes 80 formatgeries artesanes de tot el territori català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA