Economia

economia

El sector del vi es troba a Montjuïc amb un ull pendent de la sequera

Els cellers miren de fer negoci mentre pateixen pel futur de la vinya

La Barcelona Wine Week (BWW) ha engegat avui una nova edició, la quarta, reunint 952 cellers i 73 denominacions d’origen de tot l’Estat que volen donar a conèixer i exportar els seus productes al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. Els vins catalans tenen una molt bona representació, amb 299 cellers, un 10% més que l’edició anterior, corresponents a onze denominacions d’origen catalanes.

Un tema de conversa inevitable entre els professionals del sector ha estat la sequera. La consellera delegada de Juve & Camps, Meritxell Juvé, apuntava en declaracions a l’ACN que la manca d’aigua és “el gran problema” que han d’afrontar els viticultors. En el seu cas, assegura que l’anyada actual baixarà fins a la meitat respecte de l’any passat per la manca d’aigua, de manera que representarà només un 25% en comparació amb les xifres del 2021.

“S’han de trobar solucions perquè el conreu de la vinya pugui continuar subsistint”, ha remarcat Juvé. En la mateixa línia, Josep Lluís Llabrés, del celler Can Majoral de Mallorca, ha assegurat que, si continua sense ploure, la producció també baixarà i fins i tot hi ha risc de perdre vinyes. “De moment estan suportant bastant bé aquest estrès hídric, però si no plou en un mes o dos, algunes començaran a morir”, ha alertat.

Zona de referència

El ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha recordat en la inauguració de la BWW que l’Estat espanyol és el tercer amb més producció de vi a escala internacional i el segon en volum d’exportacions. De fet, les més de 928.000 hectàrees de vinyes representen un 13% del total mundial.

De la seva banda, el president de la Barcelona Wine Week, Javier Pagés, remarca que l’edició d’enguany consolida l’esforç de totes les edicions prèvies. “Podem dir que s’està complint l’objectiu inicial, que era crear una fira del vi de qualitat per tenir projecció a nivell internacional”, hi ha afegit.

A banda de públic local, aquest any entre els visitants destaca la presència de directius de grans cadenes de supermercats dels Estats Units, Alemanya, Canadà, Països Baixos, el Regne Unit i la Xina, mercats estratègics per a l’exportació de vins. L’organització calcula que durant l’esdeveniment se celebraran més d’11.400 reunions de negocis entre compradors i empreses expositores.

La BWW es presenta fonamentalment com un gran fòrum de negoci i per fer contactes, preveu registrar més de 20.000 assistents, entre ells uns 1.650 compradors, un miler dels quals són nacionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

La pensió mitjana dels catalans creix un 5,06% al juliol i se situa en 1.306 euros

barcelona
economia

Catalunya es manté el 2022 com el tercer territori que més recapta però el desè en recursos rebuts

barcelona
economia

Lleuger descens de l’atur, que se situa en el 9,41%

barcelona
economia

Segon avís de la CE a Espanya per “discriminar” els interins

barcelona
economia

El govern ha destinat 246 milions en ajuts a la indústria des de 2021

barcelona

Figueres acollirà per primer cop el Fòrum Gastronòmic Ciutat per al públic general el 5 i 6 d’octubre

FIGUERES

Es preveu que el 36 per cent de la producció catalana de poma es culli a Girona

GIRONA

La Cambra de Comerç de Barcelona avisa que el turisme “no pot tenir un creixement infinit”

Barcelona

L’empresa de reciclatge ACIN compra l’antiga tèxtil Nylstar per 8 milions

blanes