Economia

economia

La mobilització pagesa ha aplegat més de 1.200 tractors a l’AP-7, l’N-II, l’A-2 i l’AP-2

Els pagesos s’han tornat a mobilitzar aquest dimarts per reclamar millores en les condicions del sector amb diverses tractorades, marxes lentes i talls a autopistes i vies principals d’arreu del país. En total s’han mobilitzat uns 1.200 tractors, segons Unió de Pagesos (UP). La protesta per la competència “deslleial” d’importacions “que no compleixen les condicions de producció europea” als passos fronterers de Girona, a la Plana de Lleida i a zones de muntanya com Puigcerdà o Coll d’Ares ha reunit també diiversos centenars de vehicles, segons el sindicat agrari, que s’han sumat també a la protesta convocada per diverses entitats. Les mobilitzacions continuaran demà dimecres 28 de febrer als passos fronterers, amb la participació de la pagesia del sindicat francès

Els pagesos gironins han començat les accions de protesta amb un tall sorpresa a l’AP-7 i l’N-II a Pontós (Alt Empordà) a la mitjanit. Ja al matí, han buidat diversos camions plens de fruita i verdura provinents del Marroc que estaven atrapats a l’AP-7 i que finalment han deixat passar. El membre de Revolta Pagesa i d’Unió de Pagesos, Jordi Ginebreda, ha explicat que preveuen mantenir l’aturada almenys fins aquest dimecres al migdia perquè no confien en la reunió amb el departament d’Acció Climàtica. També s’ha tallat el pas fronterer del Coll d’Ares, al Ripollès.

A la demarcació de Lleida, desenes de pagesos han sortit des d’es d’Alcarràs per fer una marxa lenta a l’A-2 fins a l’altura de l’AP-2 a Soses, on han tallat la via. També estan tallades la N-240 a Almacelles, la N-230 a Alfarràs, o l’N-152 a Puigcerdà, sentit França. Els pagesos protesten a l’espera de com evolucioni la nova reunió que els seus representants tenen amb la conselleria d’Acció Climàtica. .

A Tarragona, la concentració s’ha centrat davant del departament d’Acció Climàtica de la ciutat, on han llegit un manifestat i han llençat ous i tomàquets a la façana. Al migdia, la protesta s’ha traslladat a la plaça Imperial Tarraco, davant la seu de la subdelegació del govern espanyol.

Una desena de tractors també han tallat l’-N-230 a l’Alta Ribagorça, just abans del túnel de Vielha, on només deixen passar els turismes i impedeixen el pas de camions, segons informa l’ACN.

Queixes dels transportistes

Els transportistes han lamentat aquest dimarts els “bloquejos sistemàtics, aleatoris i sense alternatives” dels pagesos de Catalunya i han exigit al Govern que “com a màxim responsable de l’ordre públic” prengui les “mesures adients per tal de garantir la lliure circulació de persones i mercaderies”. En un comunicat, la Confederació Empresarial de Transports per Carretera de Catalunya (CETCAT) i la Coordinadora d’Organitzacions de Transportistes (COT) han avisat que cada tall a l’AP-7 suposa unes pèrdues de 10 milions d’euros diaris i afecta uns 11.000 vehicles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA