Economia

Reoberta l'AP-7 a Borrassà en sentit sud mentre es manté tallada a Vilademuls en sentit nord per tasques de neteja

 Els treballs de neteja que s'han dut a terme aquest divendres al matí a l'autopista AP-7, després que la pagesia desconvoqués el tall dijous a la nit, han permès reobrir el pas als vehicles a Borrassà (Alt Empordà) en sentit sud. Conservació de carreteres continua treballant a Vilademuls (Alt Empordà) en sentit nord per permetre-hi també la circulació, on de moment la via continua tallada. Aquest divendres al matí, els Mossos donaven pas alternatiu a l'AP-7 entre aquestes dues poblacions on hi havia 18 quilòmetres impracticables en ambdós sentits de la marxa per les destrosses ocasionades per la protesta. Tot i la reobertura en sentit sud, Trànsit informa que es mantenen les retencions de Llers (Alt Empordà) a Borrassà.

Les taques consisteixen en la retirada d’arbrat i deixalles, la reparació de les tanques malmeses i tornar a asfaltar alguns trams que es van fer malbé per la crema de pneumàtics. La previsió és que aquest divendres a la tarda es reobri la nacional i també un carril per cada sentit a l’AP-7. Tanmateix, els treballs per obrir completament l’autopista no finalitzarien fins diumenge.

Desenes de vehicles -molts d'ells camions- s'acumulaven des de primera hora d'aquest divendres al desviament de l'AP-7 a l'alçada de Vilademuls en direcció cap a França, segons informava l' També hi havia tallats 12 quilòmetres de la N-II al mateix punt. En ambdues carreteres hi han reballat desenes d'operaris de conservació de carreteres amb maquinaria diversa que els permet, per una banda, retirar de la calçada els arbres caiguts i les restes de les protestes, però també netejar la pols que hi van deixar els pagesos després de la crema de pneumàtics. A més, també s'han hagut de tornar a asfaltar parts de l'autopista que han quedat completament malmeses i inadaptades per la circulació de vehicles. 

  Per la reobertura total de l'AP-7 caldrà esperar a que es puguin reparar també les tanques aixafades durant les manifestacions de la pagesia i que s'acabin de tornar a asfaltar tots els carrils. Unes tasques que està previst que finalitzin diumenge. 

 La pagesia va decidir per assemblea -després d'una hora i mitja de debat- desconvocar el tall en aquest tram de carretera dijous a la nit. La decisió es va prendre després de considerar que amb la negociació amb el Govern s'havia aconseguit "el 90%" de les reclamacions del sector. La retirada es va fer després del sopar -que encara van fer a l'autopista-, al llarg de la nit i matinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA