Economia

economia

El Pallars Sobirà, Aran i el Barcelonès lideren la igualtat econòmica i laboral d’homes i dones

El Pallars Sobirà, Aran i el Barcelonès són, per aquest ordre, les tres comarques catalanes amb més igualtat de gènere des de la perspectiva del desenvolupament econòmic, segons un índex de la Diputació de Barcelona inclòs a l’eina d’anàlisi MesuraDEL (Mesura del Desenvolupament Econòmic Local). Aquesta eina va ser implantada per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’identificar l’estat d’un municipi o comarca de Catalunya en àmbits tan diversos com l’especialització productiva, renda i finances, mercat de treball, canvi climàtic, salut i benestar o igualtat de gènere.

Segons la Diputació, es pretén que aquestes dades serveixin a ajuntaments o consells comarcals per planificar territorialment, però també que es tinguin en compte en projectes d’impuls empresarial, formació ocupacional o altres temes de desenvolupament econòmic. Un dels punts més febles de la desigualtat, assenyala la Diputació, és el finançament de projectes liderats per dones o de projectes que van adreçats a elles. En aquest sentit, la diputada responsable, Eva Menor, destaca que des del 2020 l’àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme de la Diputació de Barcelona ha invertit més de 700.000 euros per donar suport a programes locals adreçats a dones, sobretot a projectes específics per a la dinamització de l’ocupació de les dones. Darrere del Pallars Sobirà, Aran i el Barcelonès, s’hi situen el Garraf, la Terra Alta, el Maresme, el Pallars Jussà, el Gironès, la Garrotxa i el Baix Llobregat.

Precisament en el marc de la celebració del 8-M, la Diputació ha engegat una campanya amb eslògans com Tenir els mateixos drets i el mateix sou per igual treball és feminisme.

Menys desigualtat

D’altra banda, ahir l’Idescat també va fer públic l’índex d’igualtat de gènere a Catalunya corresponent al 2021. Segons l’estadística, es va millorar en 2,4 punts i va arribar als 76,5 punts sobre 100 –que representa la igualtat total–. Catalunya sempre ha tingut un nivell superior al de la mitjana de la UE des del 2015. Els resultats es basen en 31 indicadors, estructurats en sis àmbits, entre els quals destaca la salut, en què s’observa més equilibri (89,6 punts). Els diners i el poder la segueixen (80,8 punts tots dos), i a la cua d’igualtat es troben el temps (75,9), el treball (75,8) i el coneixement (66,1).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona