Economia

Economia

Arrenca la campanya de la renda, amb la presentació per internet

A partir del 7 de maig es pot fer per telèfon i des del 3 juny de forma presencial

El termini per entregar la declaració acaba l’1 de juliol

La campanya de la renda 2023 i l’impost de patrimoni arrenca aquest dimecres i acabarà el pròxim 1 de juliol. Els contribuents poden començar a presentar a partir d’aquest 3 d’abril la declaració , tot i que no serà fins el 7 de maig que es podrà començar a fer per telèfon i fins el 3 de juny de forma presencial en les oficines de l’Agència Tributària amb cita prèvia ( 91 535 73 26 / 901 12 12 24 o 91 553 00 71 / 901 22 33 44). Si es vol domiciliar el pagament a ingressar, la declaració s’haurà de presentar abans del 26 de juny.

Hisenda preveu ingressar a Catalunya 4.544 milions d’euros, dada que suposa un increment del 18,4% en comparació amb l’any passat. Tot i això, s’espera fer devolucions per un import de 1.790 milions, un 2,8% menys que el 2022. Pel que fa a l’Estat, la previsió és ingressar 18.908 milions d’euros, el que suposa un increment del 12,2% respecte al 2023. Tot i això, un 63% de les operacions sortiran a tornar, de manera que es reemborsaran uns 11.650 milions als contribuents (un 1,8% menys que fa un any), segons ha informa la directora general de l’Agència Tributària, Soledad Fernández, en una roda de premsa recollida per l’ACN.

Des d’aquest dimecres ja es pot demanar l’esborrany de la liquidació de l’IRPF per modificar-lo o confirmar-lo, prèvia identificació amb certificat electrònic, Cl@ave PIN o el número de referència que es pot sol·licitar amb el contingut de la casella 505 de la declaració del 2022.

La declaració de la renda és obligatòria per als contribuents amb rendes del treball superiors a 22.000 euros -15.000 euros si tenen més d’un pagador-, els qui hagin estat donat d’alta com a autònoms i els perceptors de l’ingrés mínim vital, entre altres.

Entre les novetats d’aquest any, hi ha una nova deducció per a la compra de vehicles elèctric i la instal·lació de punts de recàrrega, l’ampliació de la deducció de la maternitat o la deducció per a actuacions d’eficiència energètica en habitatges. També s’aplica una ampliació de les reduccions per a rendes del treball inferiors a 21.000 euros i per a autònoms acollits al règim de mòduls, així com una pujada de tipus per a rendes del capital superiors a 200.000 euros.

La proposta del govern, “un experiment”

La directora general de l’Agència Tributària, ha qualificat “d’experiment” la proposta del govern de la Generalitat per recaptar i gestionar íntegrament els ingressos tributaris de Catalunya amb un nou sistema de finançament. “Els experiments millor fer-los amb prudència, sensatesa i reflexió per no perjudicar coses que funcionen d’una manera correcta”, ha afirmat Fernández.

Entre les novetats de la campanya d’enguany, Hisenda posarà en marxa, a partir del mes de maig, un pla d’assistència per a persones de més de seixanta-cinc anys de petits municipis. Amb aquesta iniciativa es vol atendre personalment, a través dels ajuntaments, als ciutadans de major edat per ajudar-los a fer la declaració sense que s’hagin de desplaçar fins a les capitals on hi ha delegacions de l’agència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona