Economia

Zona Euro

El BCE manté els tipus d’interès en el 4,5%

L’autoritat monetària europea considera que les pressions inflacionistes encara són elevades

El Banc Central Europeu (BCE) ha decidit aquest dijous mantenir inalterats el tipus d’interès bàsic a la zona euro, que és del 4,5% des del passat octubre. El preu del diner per a la facilitat de crèdit –l’interès al qual el BCE presta als bancs a un dia– continua igualment en el 4,75% i la facilitat de dipòsit –al que remunera els dipòsits al banc central–, en el 4%.

El Consell de Govern de l’entitat ha mantingut avui el seu guió, que no preveu canvis en la política monetària fins al juny. L’entitat explica en un comunicat que la informació més recent ha confirmat en línies generals la seva anterior valoració sobre les perspectives d’inflació a mitjà termini. Però malgrat constatar una desacceleració de l’augment de preus, gràcies sobretot a la baixada de preus d’aliments i béns, considera que “les pressions inflacionistes internes són intenses” i encara mantenen la inflació dels preus dels serveis en nivells elevats.

En aquest sentit, avisa que mantindrà uns tipus d’interès “restrictius” tot el temps que calgui per assolir, tot i que obre la porta a eventuals rebaixes si les properes avaluacions del BCE confirmen que la inflació està convergint “de manera sostinguda” cap a l’objectiu del 2%. Aleshores, apunta el comunicat, “seria apropiat reduir l’actual nivell de restricció de la política monetària”.

El Consell de Govern reivindica que l’actual política restrictiva està “contribuint de manera significativa al procés de desinflació en curs” i defensa que continuarà aplicant un enfocament abast en les “dades” i adoptant les decisions a cada reunió, “sense comprometre’s d’antuvi amb un camí concret de tipus”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona