Economia

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Avui comença el període d’obertura comercial en festius, que durarà fins el 15 de setembre

Les botigues que estiguin a la Zona de Gran Afluència Turística ja poden obrir els diumenges i festius, ja que avui comença el període d’obertura comercial que permetrà aquests horaris. És el tercer any que s’aplica l’Acord Social del Pacte d’Horaris Comercials, i els establiments podran obrir entre les 12 del migdia i les vuit del vespre fins el 15 de setembre.

Ho podran fer les botigues que es trobin en les zones 1 i 2 del Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT). Es tracta de bona part dels barris situats en els districtes de Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuïc, les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó i Sant Martí.

Aquesta regulació és fruit de l’acord a què van arribar la Fundació Barcelona Comerç, Barcelona Oberta, PIMEC Comerç, Foment del Treball, l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució, la UGT i CCOO el 2022 amb el vistiplau de l’Ajuntament de Barcelona. L’acord està vigent fins a finals del 2025.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.