Economia

ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una nova investigació antidúmping

El sector afectat és un químic utilitzat en la manufactura d’equips electrònics i mèdics i en parts d’automòbils

La Xina ha anunciat aquest diumenge que ha obert una investigació antidúmping que afecta la Unió Europea (UE), els EUA, Taiwan i el Japó sobre un químic anomenat copolímer de poliformaldehido, informa Efe.

El Ministeri de Comerç xinès va apuntar que la tasca es completarà en un any, amb possibilitat de prorrogar-la sis mesos més. L’objecte de la investigació serà aquest agent químic, conegut també com a copolímer POM, importat des d’aquells països entre el’1 de gener i el 31 de desembre del 2023. També s’analitzarà “el possible perjudici causat a la indústria xinesa del copolímer POM durant aquest període”.

El químic en qüestió pot substituir metalls com ara el zinc i el coure i s’utilitza, entre d’altres àmbits, en la manufactura d’equips electrònics, parts d’automòbils i equips mèdics.

L’anunci arriba la mateixa setmana que la Comissió Europea va obrir dues investigacions antidúmping sobre les importacions de productes de llautó i els revestiments de terra de fusta multicapa, que s’afegeixen a les iniciades aquest any sobre els sectors de vehicles elèctrics, panells solars i productes sanitaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia